Wildpoulet Edelhert, Ree en Wild Zwijn

Gemengde wildpoulet, gemaakt van mooie gesneden stukjes ree, hert en wild zwijn, ideaal om een lekkere winterse pot mee te maken en te serveren met een mooie aardappel of een pannetje rijst. Door deze drie soorten wild te combineren heb je de perfecte verhouding tussen mager en vetter vlees voor je stoofpot.

Verpakt per circa 500 gram.

Op voorraad
Gewicht ca. 500 gramp/kg 30,90
13.91 15.45

Ben je gek van alle soorten wild en kun je niet kiezen welke stoofpot je wil gaan maken? Probeer dan eens deze gemengde wildpoulet, gemaakt van mooie gesneden stukjes ree, hert en wild zwijn, ideaal om een lekkere winterse pot mee te maken en te serveren met een mooie aardappel of een pannetje rijst. Door deze drie soorten wild te combineren heb je de perfecte verhouding tussen mager en vetter vlees voor je stoofpot, het vlees van het wild zwijn is bijvoorbeeld wat meer dooraderd met vet dan dat van het ree of het hert, en vet geeft smaak dus dat wil je graag aan je stoofpotje toevoegen! Voeg daarnaast een uitje, winterpeen of pastinaak, verse rozemarijn, salie en bijvoorbeeld roze peper korrels aan toe en je kunt genieten van een heerlijk natuurlijk gerecht! Bekijk hier ons recept voor een kleurrijke jagerstoofschotel, gemaakt met deze overheelijke wildpoulet .

De smaak van wild zwijn

Het vlees van wilde zwijnen dat je koopt bij Jager & Boer valt onder het label “ECHT WILD”. ECHT WILD is een keurmerk voor groothandels, poeliers, restaurants en winkels die werken met wild dat ECHT uit de vrije natuur komt en geschoten is door gediplomeerde jagers. Deze dieren zijn dus echt natuurlijk opgegroeid, hebben zich alleen gevoed met voedsel uit de natuur, hebben nooit medicatie toegediend gekregen en hebben heerlijk kunnen scharrelen in de vrije natuur. Als je je dit bedenkt dan zal je al snel realiseren dat het vlees van wild zwijn echt puur vlees is, en dit proef je ook duidelijk terug in het vlees! Het natuurlijke dieet van het wild zwijn zorgt voor die verrukkelijk en verfijnde wildsmaak. Ook is dankzij het vele bewegen in de vrije natuur het malse rode vlees van de zwijn magerder dan dat van het varken. Het vlees bevat daarnaast ook veel eiwitten, ijzer en een hoog gehalte omega 3 vetzuren. De echte smaak van wild zwijn is daarentegen wel afhankelijk van de leeftijd van het wild zwijn. Zo is het vlees van jonge wilde zwijnen, de frisling tot overloper(van 6 maanden tot 3 jaar), fijn en zacht van smaak en van oude zwijnen krachtig van smaak. Hierbij geldt de stelregel: hoe ouder het zwijn, des te krachtiger het vlees!

Vlees van wild zwijn kopen

Het malse vlees van wild zwijn, met zijn heerlijke verfijnde wildsmaak, is verkrijgbaar in verschillende soorten en leent zich dan ook perfect voor het bereiden van eindeloos veel gerechten. Echte aanraders zijn echter wel wild zwijn met zuurkool, in een kastanjepuree of stoofschotel, óf een heerlijke pulled wild boar. Voor deze smaakvolle gerechten kun je het beste wild zwijn poulet of procureur kopen. Procureur is een mooi met vet doorregen stuk vlees vol van smaak. Het wordt nooit droog en blijft altijd mals en sappig, bij lekker lang garen op lage temperatuur, is de procureur van wild zwijn op zijn best.

Het vlees van wild zwijn is simpelweg een geweldig veelzijdig product en een van de meest natuurlijke soorten scharrelvlees. Echt eerlijk, verantwoord en duurzaam vlees uit de vrije natuur! Ben je ook zo benieuwd geworden naar de unieke smaak van wild zwijn, en wil je eens een van de heerlijke en culinair hoogstaande wild zwijn gerechten proeven? Bestel dan vandaag nog dit sublieme stukje vlees uit de vrije natuur bij Jager&Boer! Dé specialist op het gebied van Wild Vlees!

Hertenvlees bij Jager&Boer

Het vlees van hert dat je koopt bij Jager & Boer valt onder het label “ECHT WILD”. ECHT WILD is een keurmerk voor groothandels, poeliers, restaurants en winkels die werken met wild dat ECHT uit de vrije natuur komt en geschoten is door gediplomeerde jagers. Deze dieren zijn dus echt natuurlijk opgegroeid, hebben zich alleen gevoed met voedsel uit de natuur, hebben nooit medicatie toegediend gekregen en hebben heerlijk kunnen scharrelen in de vrije natuur. Als je je dit bedenkt dan zal je al snel realiseren dat ons hertenvlees echt puur vlees is, en dit proef je ook duidelijk terug!

Hertenvlees dankt zijn volle en kruidige smaak aan een veelzijdig menu van grassen, heide, knollen, wortels, vruchten, zaden en loof van bomen en struiken. Het meest malse stukje van het edelhert is de biefstuk, afkomstig van de rug, ook wel lende genoemd. Het prachtige donkerrode en vetarme vlees is o.a. ook uitstekend geschikt voor een heerlijke wildstoof of ragout.

Edelherten in Nederland

Het edelhert komt in Nederland alleen voor in Nationaal Park De Hoge Veluwe en de Oostvaardersplassen. Daarbuiten moet het hert bejaagd worden. Het edelhert is bejaagbaar van 1 augustus tot en met 15 februari.

Hertenvlees is simpelweg een geweldig veelzijdig product en een van de meest natuurlijke soorten scharrelvlees. Echt eerlijk, verantwoord en duurzaam vlees uit de vrije natuur! Ben je ook zo benieuwd geworden naar de unieke smaak van hert, bestel dan vandaag nog dit sublieme stukje vlees uit de vrije natuur bij Jager&Boer! Dé specialist op het gebied van Wild Vlees!

Ree van Jager&Boer

Bij Jager&Boer kun je terecht voor een variété aan vleessoorten van het ree; van biefstuk, rugfilet en worstjes tot poulet en tartaar. Het vlees van het ree is wonderbaarlijk fijn en zacht van smaak met een zachte typerende wildsmaak. Bovendien is het vlees van het ree ook nog eens heel mooi mager!

Je kunt dus gerust zeggen dat een maaltijd bereid met ree perfect past bij de, vandaag de dag, zo geliefde duurzame, biologische en moderne keuken!

 

Bewaren: Maximaal 4C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Herkomst: Nederland (Veluwe).

Ingredienten: edelhert, ree, wildzwijn.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Wildpoulet Edelhert, Ree en Wild Zwijn
Uw waardering

Gerelateerde recepten en berichten