Wildburger Edelhert en Wild Zwijn
Deze mooie en compacte burger is gemaakt van zowel wild zwijn als van hert. Hierdoor heb je een perfecte verhouding tussen vlees en vet wat zorgt voor de ultieme smaak van deze burger. Deze mooie wild burger bestaat puur en alleen uit wild dat afkomstig is uit de vrije natuur, in dit geval van de Veluwe. Hierdoor mag het het keurmerk ECHT wild dragen. Zo ben je gegarandeerd van een puur en natuurlijk stukje wild!
Bereid deze hamburger van wild zwijn en hert in de pan of organiseer een fantastische wild barbecue met vrienden of familie waar deze burger niet bij mag ontbreken!
2 stuks à 120 g
Wildburgers van hert & zwijn: het best verkrijgbare wildvlees
Nederlanders eten steeds vaker wildvlees en dat begrijpen wij volledig. Dit type vlees is zacht van smaak, zit boordevol eiwitten en is eenvoudig te bereiden. Bovendien zitten er geen chemische toevoegingen in het vlees, omdat de dieren in het wild hebben geleefd. Je weet dus zeker dat de herten, konijnen en zwijnen een goed leven hebben gehad. En of je nou voor een wildburger van hert of het zwijn kiest, bij Jager&Boer ben je verzekerd van een lekker stuk vlees met een 100% pure smaak.
Waar komen onze wildburgers vandaan?
Onze wildburgers zijn een mix van herten- en zwijnenvlees. Beide diersoorten zijn afkomstig van de Hoge Veluwe of Oostvaardersplassen. Het hert is bejaagbaar tussen 1 augustus en 15 februari. Het afschot van wilde zwijnen bepaalt de overheid per jaar op basis van het voedselaanbod en is vaak van juli tot maart beschikbaar.
Hoe herken je de smaak van wildburgers?
De smaak van wild is goed te herkennen en dat proef je terug in de wildburgers. Ook verschilt het enorm met de smaak van vlees uit de supermarkt. Waarom is dit verschil zo groot? De wilde dieren groeien op in de bossen en voeden zich alleen met voedsel uit de natuur. Ze krijgen elke dag voldoende beweging. Van medicatie of andere chemische toevoegingen is geen sprake. Je proeft gelijk dat je puur vlees eet, zonder toevoegingen.
Welke soorten burgers zijn nog meer verkrijgbaar?
Burgers blijven door de jaren heen een populair stukje vlees. Logisch, want ze zijn op vele manieren te bereiden. Eet de burger als een stukje tartaar naast de aardappelen en groenten. Of ga voor gemak en maak er een heerlijke hamburger van. Doe het vlees even in de pan en leg hem op een hamburgerbroodje. Maak het af met paar stukjes rauwkost, gesnipperde uitjes en een lekkere saus. Klaar is Kees! Welke burgers zijn verkrijgbaar bij Jager&Boer? In ons assortiment vind je:
● Kalfsburgers;
● Lamsburgers;
● Black Angus burgers;
● Runderhamburgers;
● Kipburgers;
● Wild zwijn burgers;
● Wildburgers van herten- en zwijnenvlees.
Kies de burger die jij het lekkerste vindt. Er is volop keuze in de webwinkel van Jager&Boer.
Hoe bereid je échte wildburgers?
Wildburgers bereid je op verschillende manieren. Je bakt ze gaar in de oven, in de pan of op de barbecue. De verschillende bereidingswijzen lees je hieronder:
● Oven: hamburgers bereid je eenvoudig in de oven. Het voordeel is dat je er bijna geen omkijken naar hebt. Verwarm de oven voor op 230 ℃. Leg het vlees op een bakplaat met bakpapier of op een rooster met aluminiumfolie. Bak de burgers in 25 minuten gaar en laat ze even afkoelen buiten de oven. Bereid ze daarna zoals jij wil. Op een broodje, met aardappelen of (zoete) frietjes. Alles is mogelijk met dit lekkere stukje vlees!
● Barbecue: laat het vlees van de wildburger rustig op temperatuur komen door ze vooraf uit de koelkast te halen. Verwarm de barbecue tot een temperatuur van 200 ℃. Zorg dat het rooster goed schoon is en dat er geen oude vleesresten aan zitten. Leg de burger op de barbecue en keer deze regelmatig. Overdrijf niet, maar doe het in intervallen van een minuutje. Duw niet op de burger tijdens de bereiding, want dan komen die lekkere vleessappen eruit. Laat de burger nog even 2 minuten staan na de bereiding en leg hem daarna op een hamburgerbroodje. Eet smakelijk!
● Pan: haal de hamburgers een half uur voor het bakken uit de koelkast om het vlees op temperatuur te laten komen. Dep de hamburgers vlak voor het bereiden met een keukenpapiertje droog. Gooi boter van goede kwaliteit in de pan en wacht tot de jus bruin is. Bak vervolgens de burgers aan beide kanten bruin. Verlaag daarna het vuur en laat de hamburgers nog 10 minuten zachtjes garen.
De lekkerste manier om burgers te bereiden op de barbecue
Wil je een fantastische burger bereiden, waarvoor je visite weer terugkomt? Onderstaande recept is echt kampioenwaardig en ook niet moeilijk te bereiden:
● Besprenkel de wildburgers met een mengsel van Worcestershire saus, knoflookpoeder en zwarte peper;
● Maak dikke hamburgers van 150 tot 200 gram en qua diameter iets groter dan het broodje. Door de hitte van de barbecue slinkt het vlees nog iets;
● Bedek de burgers met keukenpapier of zilverfolie en leg ze in de koelkast. De burgers stijven dan nog iets op en dat maakt ze steviger;
● Snipper een uitje en een paar tenen knoflook;
● Neem een wok en zet hem op de barbecue. Of op het gasfornuis als je de gekarameliseerde uien in de keuken wilt voorbereiden.
● Wacht niet tot de wok heet is maar doe hier meteen de olie, ui en knoflook in. Roerbak de uien tot ze glazig zijn maar niet bruin. Dit moet rustig aan gebeuren.
● Schenk een beetje water bij de uien en schep de bruine suiker erbij. Laat de uien doorgaren tot deze goudbruin en zacht zijn maar nooit droog. Mocht dit wel dreigen te gebeuren dan giet je er wat water bij.
● Zijn de uien lekker zacht en goudbruin dan giet je er de wijn bij. Deze moet net zo ver verdampen totdat je donkerbruine/rode uien hebt met een dikke jam-achtige structuur.
● Haal de wok van het vuur en zet hem even aan de kant.
● Stook de barbecue op of als je de gekarameliseerde uien op het gasfornuis hebt gemaakt dan borstel je het rooster schoon.
● Haal de hamburgers uit de koelkast en bestrooi ze aan beide zijden met wat grof zout. Gooi ze vervolgens op het schone rooster boven de hete kooltjes.
● De hamburger mag je de eerste keer draaien als deze van zichzelf loskomt van het rooster zonder dat je hoeft te steken. Keer de hamburger en keer regelmatig om de hamburger gelijkmatig te garen.
● Snij ondertussen de broodjes doormidden en snij 4 mooi plakken tomaat. Meng de mosterd en de honing.
● Gril de burgers tot een kerntemperatuur van 70 ℃. Houd je van medium rare burgers dan stop je bij 60 ℃. Na de laatste keer keren leg je een paar plakken Roquefort op de burgers.
● Rooster de broodjes even op de snijkant tot je een paar mooie grillstrepen ziet. Niet overdrijven.
…beleg de burger als volgt:
● De onderste helft van het broodje
● Een handje rucola
● De burger
● De gekarameliseerde ui
● Daarna 2 plakken tomaat per burger
● Schep hierover een dikke eetlepel honing mosterd saus
● Sluit af met de bovenste helft van het broodje.
Verder niks meer aan doen, behalve lekker eten en genieten met je gasten!
Koop de ultieme wildburgers bij Jager&Boer
Heb je ook zo’n zin gekregen in een lekkere wildburger? Bij Jager&Boer koop je de beste wildburgers van hert & zwijn en heb je de garantie dat het vlees duurzaam en verantwoord is. En dat draagt echt bij aan de betere smaak van het vlees. Dus koop vandaag nog heerlijke wildburgers van Jager&Boer in onze webshop.
Bewaren: Maximaal 4C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.
Herkomst: Nederland.
Ingredienten: wild zwijn vlees, hertenvlees, zout, paneermeel, peper, laurier en KORIANDER.
Bewaren: Maximaal 4C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.
Herkomst: Nederland.