Mergpijpje Galloway

Maak de lekkerste bouillon van de mergpijpjes van ons grasgevoerde galloway rund, heerlijke basis voor bijvoorbeeld soep, maar ook voor risotto, dat moet je proberen!

Maak de lekkerste bouillon van de mergpijpjes van ons grasgevoerde galloway rund, heerlijke basis voor bijvoorbeeld soep, maar ook voor risotto. Naast een echte smaakmakers voor krachtige bouillons, ook erg lekker om te bakken of roosteren in de oven en het bot vervolgens leeg te lepelen!

Mergpijpjes zijn de botten van het rund waarin zich beenmerg bevindt en zit voornamelijk in de beenderen van bekken, ribben, borstbeen en rugwervels. De beenderen van het rund worden gezaagd tot deze mergpijpjes. In de holte van de merg zitten bloedvaten waartussen cellen liggen die het beenmerg vormen. Dit is wat roder van kleur. De aanwezige vetcellen zijn wat gelig van kleur. Het leegslurpen of leeglepelen van de mergpijpjes is een oud gebruikt omdat er zogezegd veel goede vetten in zitten en ze zeer voedzaam zijn.

 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Mergpijpje Galloway
Uw waardering