Rollade Edelhert
Overheerlijke sappige rollade van Veluws hert. Deze dieren hebben een heerlijk vrij leven gehad op de mooie Veluwe, hier hebben ze naar hartelust kunnen scharrelen en hebben kunnen mee eten met wat het seizoen te bieden heeft, dat proef je terug! Deze dieren dragen het Keurmerk Echt Wild, omdat ze uit de vrije wildbaan komen en niet zijn bijgevoerd door de mens. Echt scharrelvlees dus!
Het bereiden van deze prachtige kant-en-klare hertenrollade is over zeer eenvoudig. Binnen enkele stappen tover je een prachtige rollade van edelhert op tafel.
Zo bereid je de edelhertrollade:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Haal de hertenrollade uit de verpakking en braad hem in een pan rondom bruin. Plaats de hertenrollade daarna in een ovenschaal of op een bakplaat.
Bedek de hertenrollade eventueel met plakjes spek om het vlees vochtig te houden en extra smaak toe te voegen.
Plaats de hertenrollade in de voorverwarmde oven, voor zo'n 60 tot 90 minuten, afhankelijk van de dikte van de rollade.
Gebruik een vleesthermometer om de temperatuur van de hertenrollade te controleren. De kerntemperatuur moet ongeveer 55-60°C zijn voor medium-rare.
Haal de hertenrollade uit de oven en laat deze enkele minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
Snijd de hertenrollade in plakjes en serveer met bijgerechten naar keuze, zoals aardappelpuree, rode kool, gebakken aardappelen en veenbessensaus.
Bewaren: Maximaal 4℃. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.
Herkomst: Nederland
Hertenvlees, zout, TARWEbloem, specerijen (koriander, peper, gember, foelie, chilies, paprika, kardemom), kruiden (laurier).