Wildsteak pizza - pizza met edelhertbiefstuk en kaas
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 22 sep 2023
-
209views
Wildsteak pizza – pizza met edelhertbiefstuk
Laat je smaakpapillen een avontuurlijke reis maken met onze verrukkelijke pizza met edelhertbiefstuk! Deze unieke en luxueuze pizza combineert de sappigheid van malse edelhertbiefstuk met het knapperige van versgebakken deeg. De bijzondere combinatie van biefstuk van edelhert met de volle smaak van kaas zal elke pizzaliefhebber betoveren.
Dit heb je nodig:
1 portie pizzadeeg (bekijk hier het recept)
1 rode ui
75 gr roquefort
1 bol buffelmozzarella (125 gr)
200 gr pizzasaus
1 appel
Boter
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit een klont boter in de pan en schroei de biefstuk aan beide kanten dicht. Braad de biefstuk vervolgens aan beide kanten nog een minuut. Het vlees is rosé, maar zal verder garen als het op de pizza zit. Haal de biefstuk uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en laat even rusten.
Snij de ui in halve ringen, de mozzarella, de roquefort en de appel in plakjes.
Maak van het pizzadeeg een ronde pizza of verdeel het deeg over een met bakpapier beklede bakplaat tot een plaatpizza. Bestrijk de pizzabodem met de pizzasaus.
Haal de edelhertbiefstuk uit de aluminiumfolie en snij in dunne plakken.
Verdeel vervolgens de uien, mozzarella, roquefort, appel en edelhertbiefstuk over de pizza.
Daarna kan de pizza voor 15 minuten in de oven.
Eet smakelijk!