Inspiratie! Voorgerechten met wild: een culinaire start van een geslaagde avond
- Jager&Boer
- Wild
- 3 dec 2024
-
446views
Voorgerechten met wild: een culinaire start van een geslaagde avond
Wil je jouw gasten een voorgerecht met wild serveren deze Kerst? Goede keuze! Wildvlees is ideaal om een feestelijk diner mee te beginnen. De rijke, volle smaken van wild zoals hert, ree, fazant, wild zwijn en eend geven je gerechten een verfijnde touch. Of je nu kiest voor een carpaccio van hert, een paté van eend of een wildbouillon, deze voorgerechten zetten de toon voor een smaakvolle maaltijd. Een prachtig begin van de avond!
Ben je op zoek naar inspiratie voor Voorgerechten met wild? Probeer dan eens een van deze wildgerechten:
-
Carpaccio van hert
Dunne plakjes rauw hertenvlees, licht gemarineerd in olijfolie, citroen, zout en peper. Garneer met rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. -
Eendenpaté met cranberrycompote
Een zachte paté de canard (eend), geserveerd met een frisse cranberrycompote en geroosterd brood of crostini. -
Wildzwijnstoof met polenta
Kleine porties van langzaam gestoofd wildzwijnvlees op een romige polenta. Dit kan op amuse-lepels of in kleine schaaltjes worden geserveerd. -
Eendenborst met sinaasappel
Dun gesneden eendenborstfilet, geserveerd met een frisse sinaasappelsalade of sinaasappelvinaigrette. - Reebiefstuktartaar
Fijngehakt rauw reevlees, op smaak gebracht met kappertjes, mosterd, augurken en een rauw eigeel. Serveer met toast of krokant brood.
-
Paté van wild met vijgenchutney
Een rijke paté van gemengd wild, zoals hert en wild zwijn, geserveerd met een zoet-zure vijgenchutney. -
Wildsoep met toast en truffelolie
Een krachtige wildsoep, in kleine porties geserveerd, samen met geroosterd brood en wat truffelolie. -
Gerookte eendenborstsalade
Dunne plakjes gerookte eendenborstfilet op een salade van rucola, noten en een balsamico-dressing. -
Edelhertentartaar met truffelmayonaise
Edelhertenrugfilet als tartaar, op smaak gebracht met verse kruiden en een lepeltje truffelmayonaise.
Al deze gerechten combineren de rijke, intense smaken van wild met frisse of krachtige accenten. Perfect voor de herfst- en wintermaanden