Inspiratie! Voorgerechten met wild: een culinaire start van een geslaagde avond

Inspiratie! Voorgerechten met wild: een culinaire start van een geslaagde avond

Voorgerechten met wild: een culinaire start van een geslaagde avond

Wil je jouw gasten een voorgerecht met wild serveren deze Kerst? Goede keuze! Wildvlees is ideaal om een feestelijk diner mee te beginnen. De rijke, volle smaken van wild zoals hert, ree, fazant, wild zwijn en eend geven je gerechten een verfijnde touch. Of je nu kiest voor een carpaccio van hert, een paté van eend of een wildbouillon, deze voorgerechten zetten de toon voor een smaakvolle maaltijd. Een prachtig begin van de avond!

Ben je op zoek naar inspiratie voor Voorgerechten met wild? Probeer dan eens een van deze wildgerechten:

  • Carpaccio van hert
    Dunne plakjes rauw hertenvlees, licht gemarineerd in olijfolie, citroen, zout en peper. Garneer met rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

  • Eendenpaté met cranberrycompote
    Een zachte paté de canard (eend), geserveerd met een frisse cranberrycompote en geroosterd brood of crostini.

  • Wildzwijnstoof met polenta
    Kleine porties van langzaam gestoofd wildzwijnvlees op een romige polenta. Dit kan op amuse-lepels of in kleine schaaltjes worden geserveerd.

  • Eendenborst met sinaasappel
    Dun gesneden eendenborstfilet, geserveerd met een frisse sinaasappelsalade of sinaasappelvinaigrette.

  • Reebiefstuktartaar

    Fijngehakt rauw reevlees, op smaak gebracht met kappertjes, mosterd, augurken en een rauw eigeel. Serveer met toast of krokant brood.

  • Paté van wild met vijgenchutney
    Een rijke paté van gemengd wild, zoals hert en wild zwijn, geserveerd met een zoet-zure vijgenchutney.

  • Wildsoep met toast en truffelolie
    Een krachtige wildsoep, in kleine porties geserveerd, samen met geroosterd brood en wat truffelolie.

  • Gerookte eendenborstsalade
    Dunne plakjes gerookte eendenborstfilet op een salade van rucola, noten en een balsamico-dressing.

  • Edelhertentartaar met truffelmayonaise
    Edelhertenrugfilet als tartaar, op smaak gebracht met verse kruiden en een lepeltje truffelmayonaise.

Al deze gerechten combineren de rijke, intense smaken van wild met frisse of krachtige accenten. Perfect voor de herfst- en wintermaanden

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Poulet Wild Zwijn
Poulet Wild Zwijn
15.45
Bekijk Product
Biefstuk Ree
Biefstuk Ree
9.99
Bekijk Product
Biefstuk Edelhert
Biefstuk Edelhert
9.99
Bekijk Product
Wildstoof kant-en-klaar
Wildstoof kant-en-klaar
19.95
Bekijk Product
Hertencarpaccio wild
Carpaccio Edelhert
8.95
Bekijk Product
Tamme eendenborst
Tamme eendenborst
7.00
Bekijk Product
Gerookte eendenborst
Gerookte eendenborst
13.98
Bekijk Product
Madame Paté - Paté de Canard
Madame Paté - Paté de Canard
9.50
Bekijk Product
Madame Paté - Paté de Gibier (Wildpaté)
Madame Paté - Paté de Gibier (Wildpaté)
9.00
Bekijk Product