Tien tips voor een wilde borrel

Tien tips voor een wilde borrel

Tien tips voor een wilde borrel

Wild bij het kerstdiner is voor velen een logische keuze. Er zijn ook heel veel lekkere gerechten te bereiden met wild zwijn, hert, ree, haas of gevogelte. Kijk vooral ook eens bij deze artikelen voor inspiratie voor een voorgerecht of hoofdgerecht met wild. Maar wist je dat je ook heel goed wild bij de borrel kunt serveren? Hierbij tien tips voor een wilde borrel.

 

  • Reebiefstuk spiesjes
    Kleine stukjes gegrilde reebiefstuk aan spiesjes, op smaak gebracht met rozemarijn en knoflook. Serveer met een pittige saus zoals chimichurri of een portsaus.
  • Wildzwijnballetjes
    Kleine gehaktballetjes gemaakt van wild zwijn, gekruid met knoflook, rozemarijn en tijm. Serveer ze met een zoete cranberrydip of truffelmayonaise.
  • Bladerdeeghapje met eend
    Een warm krokant hapje van bladerdeeg, gevuld met de sappige en rijke smaak van eend en een beetje pesto.
  • Gerookte eendenborst op toast
    Dunne plakjes gerookte eendenborstfilet, geserveerd op kleine toastjes met een laagje vijgenjam of sinaasappelchutney.
  • Mini wildburgers
    Kleine hamburgertjes gemaakt van hertengehakt, geserveerd op mini-broodjes met een topping van rode ui en een scheutje truffelmayonaise.
  • Paté van wild met crostini
    Een rijke paté van wild, zoals fazant of hert, geserveerd op knapperige crostini. Garneer met een beetje vijgen- of cranberrycompote.
  • Wildkroketjes
    Kleine kroketjes gevuld met ragout van hert, ree en wild zwijn. Serveer met een pittige mosterd of cranberrysaus voor een feestelijke touch.
  • Carpaccio van hert op amuselepels
    Dun gesneden hertencarpaccio, mooi gepresenteerd op amuselepels en gegarneerd met rucola, Parmezaanse kaas en een druppeltje truffelolie.
  • Bao buns met pulled deer
    Warme pulled deer, of te wel langzaam gegaard edelhert, in bao buns met wat fijngesnede rode kool. Ideaal als fingerfood.
  • Wildborrelplank
    Dunne wildworstjes (zoals fazant of wild zwijn) gewikkeld in krokant bladerdeeg, geserveerd met een dip van grove mosterd.
Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Gehakt Wild Zwijn
Gehakt Wild Zwijn
14.48
Bekijk Product
Biefstuk Ree
Biefstuk Ree
9.99
Bekijk Product
Hertencarpaccio wild
Carpaccio Edelhert
8.95
Bekijk Product
Tamme eendenborst
Tamme eendenborst
7.00
Bekijk Product
Wildpoulet Edelhert, Ree en Wild Zwijn
Wildpoulet Edelhert, Ree en Wild Zwijn
15.45
Bekijk Product
Gehakt Edelhert
Gehakt Edelhert
12.48
Bekijk Product
Gerookte eendenborst
Gerookte eendenborst
13.98
Bekijk Product
Borrelpakket met Wild
Borrelpakket met Wild
44.95 54.95
Bekijk Product
Pulled Deer - Edelhert
Pulled Deer - Edelhert
25.90
Bekijk Product
Madame Paté - Paté de Gibier (Wildpaté)
Madame Paté - Paté de Gibier (Wildpaté)
9.00
Bekijk Product