Een wildvoorafje: hertencarpaccio met truffelmayonaise
- Jager&Boer
- Wild
- 10 dec 2024
-
198views
Een wildvoorafje: hertencarpaccio met truffelmayonaise
Traditioneel wordt carpaccio gemaakt van rundvlees, maar probeer zeker ook eens de variant gemaakt van hert. Het vlees van hert is mager en de smaak en structuur van de carpaccio is heerlijk zacht. De hertencarpaccio heeft een lichte, delicate wildsmaak die goed past bij rijke, aardse smaken zoals truffel, noten en kaas. Hertenvlees wordt vaak geassocieerd met de wintermaanden en feestdagen vanwege de luxe uitstraling en het seizoensgebonden karakter. Het is ook een uitstekende keuze die goed past bij mensen die een bijzondere twist aan hun feestelijke menu willen toevoegen.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
240 g hertencarpaccio
2 el truffelmayonaise
2 el extra vergine olijfolie
1 el citroensap
50 g rucola
30 g pijnboompitten
30 g Parmezaanse kaas
Zeezout en versgemalen zwarte peper
Optioneel: enkele takjes verse tijm of rozemarijn voor garnering
Zo maak je de Hertencarpaccio met truffelmayonaise:
Zet eventueel borden op een koele plek zodat je straks de hertencarpaccio koel kunt serveren.
Rooster de pijnboompitten lichtjes in een koekenpan zonder olie.
Maak in een kommetje van de olijfolie en het citroensap een dressing. Breng op smaak met wat peper en zout.
Leg de hertencarpaccio op de (gekoelde) borden, zodanig dat de plakjes elkaar licht overlappen.
Besprenkel de dressing over de carpaccio. Verdeel de rucola gelijkmatig over de carpaccio en druppel kleine toefjes truffelmayonaise over de rest van het bord.
Strooi er nog wat geroosterde pijnboompitten, geschaafde Parmezaanse kaas en een snufje zeezout en versgemalen zwarte peper overheen.
Garneer met een paar blaadjes verse tijm of rozemarijn voor een kerstachtige uitstraling.
Serveer direct, eventueel met een paar sneetjes geroosterd brood of toastjes ernaast.
Dit gerecht is snel te bereiden en, niet geheel onbelangrijk, erg lekker! Ideaal voor een feestelijke kerstavond!