Bladerdeeghapje met eend en pesto
- Jager&Boer
- Wild
- 8 feb 2024
-
231views
Bladerdeeg hapje met eend en pesto
Heerlijk voor bij de borrel of voorafgaand aan een diner zijn deze bladerdeeghapjes met eenden en pesto. Voor dit recept gebruiken we eendenborstfilet en, zoals de naam al doet vermoeden, wordt dit gesneden uit de borst van de eend. Eendenborstfilet staat bekend om zijn sappige en rijke smaak. Het vlees heeft een kenmerkende textuur en een subtiele wildsmaak.
Dit heb je nodig:
1 rol bladerdeeg (ontdooid)
3-4 el groene pesto
1 ei
Verse basilicum
Zout en peper naar smaak
Muffinblik
Bakpapier
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Begin daarna bij de eendenborstfilet door de zijde met het vet kruislings in te snijden. Snijd alleen in de vetlaag en probeer het vlees niet te raken. Verhit vervolgens een koekenpan zonder boter of olie en leg de eendenborstfilet op de vetlaag in de pan. Na een paar minuten draai je de eendenborstfilet om en bak je hem nog een paar minuten. Haal uit de pan en wikkel de eendenborstfilet in aluminiumfolie.
Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en smeer de groene pesto er op uit. Knip vierkantjes uit het bakpapier en leg ze in het muffinblik.
Snijd vervolgens de eendenborstfilet in zo dun mogelijke plakjes en leg ze over de pesto op het bladerdeeg. Bestrooi met een paar blaadjes verse basilicum.
Rol de bladerdeeg in de lengte op tot een rol en snij met een scherp mes in 8 tot 10 stukken. Leg de rolletjes plat in de holletjes van het muffinblik. Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de rolletjes met ei.
Schuif het geheel voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Eet smakelijk!