Wild zwijn pizza met kastanjechampignons
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 3 jan 2024
-
271views
Wild zwijn pizza met kastanjechampignons
Wild zwijn gehakt is een bijzonder smaakvolle optie, en misschien wat onverwachts, maar het gaat helemaal perfect op pizza! Het gehakt van wild zwijn is iets grover van structuur dan gewoon varkensgehakt en is iets minder vet. De heerlijke en typische wildsmaak van dit gehakt gaat heel mooi samen met de herfstige smaak van kastanjechampignons. Probeer het zelf en laat je verrassen door deze bijzondere Wild zwijn pizza.
Dit heb je nodig:
1 portie pizzadeeg (bekijk hier het recept)
150 gr wild zwijn gehakt
100 gr kastanjechampignons
2 tomaten
1 rode ui
100 gr pizzasaus
50 gr geraspte oude kaas
1 teen knoflook
1 tl oregano
1 scheut olijfolie
Peper en zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel de teen knoflook en snijd hem fijn.
Verhit in een pan een scheut olijfolie, bak hierin het gehakt rul en voeg de knoflook toe. Kruid met peper en zout.
Maak van het pizzadeeg een ronde pizza of verdeel het deeg over een met bakpapier beklede bakplaat tot een plaatpizza. Bestrijk de pizzabodem met de pizzasaus.
Snijd de tomaten en champignons in plakjes en de rode ui in ringen. Bedek hiermee de pizzabodem. Verdeel het gehakt en de kaas over de pizza. Bestrooi met oregano.
Daarna kan de pizza voor 12-15 minuten de oven in.
Eet smakelijk!