Voorjaarsstoof met reepoulet
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 20 apr 2024
-
695views
Voorjaarsstoof met reepoulet
In het voorjaar begint het seizoen van de reebok; het jachtseizoen op het mannetjes ree. Het vlees van dit majestueuze dier is fijn van structuur en heeft een delicate smaak. Met zijn malsheid en subtiele wildsmaak kan eigenlijk iedereen dit vlees van het jonge reebok wel waarderen. In dit voorjaarsrecept gebruiken we de verrukkelijke reepoulet in een stoofpot gecombineerd met seizoensgroenten zoals groene asperges. Een smakelijke ode aan de lente!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
1 kg reepoulet
2 eetlepels bloem
2 eetlepels olijfolie
1 klont boter
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 wortels
2 stengels bleekselderij
250 g champignons, gehalveerd
500 ml groentebouillon
250 ml droge witte wijn
1 citroen
2 takjes verse tijm
2 laurierblaadjes
100 g groene aspergetips
50 g doperwten
Zout en peper naar smaak
Crème fraiche en lente ui ter garnering
Zo maak je de voorjaarsstoofpot met reepoulet:
Haal de reepoulet uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Begin daarna met het snijden van alle groente: de uien en knoflook fijn, de wortels en bleekselderij in plakjes en de champignons in vieren. Snij de citroen in schijfjes.
Dep de reepoulet droog met keukenpapier en bestrooi met bloem. Verhit vervolgens de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Voeg de reepoulet toe en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Haal het vlees uit de pan en zet het opzij.
Doe een klont boter in de pan. Daarna bak je de ui en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg de wortels, bleekselderij en champignons toe aan de pan en bak ze een paar minuten mee.
Doe de stukken reepoulet terug in de pan en giet de groentebouillon en witte wijn erbij. Voeg ook de takjes tijm, de laurierblaadjes en de schijfjes citroen toe.
Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de stoofpot ongeveer 2 uur zachtjes sudderen tot het vlees lekker mals is geworden.
Als het vlees gaar is, haal je het uit de pan en kook je de aspergetips en doperwten nog een paar minuten gaar in het vleesvocht. Voeg het vlees weer toe om het op te warmen.
Voor het serveren voeg je een klodder crème fraiche en ringetjes lente ui toe.
Geniet van deze hartverwarmende lentestoof met reepoulet!