Voorjaarswraps met kipfilet, avocado en groene asperges
- Jager&Boer
- Voorjaar
- 11 apr 2024
-
163views
Voorjaarswraps met kipfilet, avocado en groene asperges
Deze heerlijk voorjaarswraps zitten boordevol gezonde eiwitten en heerlijke groenten. De sappige kip van Gildehoen hebben we gemarineerd en gecombineerd met romige avocado, zoete tomaat, en knapperige doperwten en groene asperges. Zo is het een kleurrijk, maar ook gezond, en snel te bereiden gerecht geworden dat ideaal is voor een lichte lunch of diner. Ook ideaal om mee te nemen voor onderweg of op het werk.
Dit heb je nodig voor 4 wraps:
4 grote tortilla wraps
2 rijpe avocado
2 tomaten
150 gram doperwten (vers of bevroren)
8 groene asperges
1 limoen
1 kleine rode ui
Verse koriander (optioneel)
1 teentje knoflook
Olijfolie
Zout en peper
Eventueel: chilivlokken voor extra pit
Zo maak je het:
Was de groene asperges en snijd de houtachtige uiteinden af. Snijd ze in stukken van ongeveer 5 cm. Zet een pan met water op en breng aan de kook. Leg hierin de asperges en laat ze in 4-5 minuten beetgaar worden.
Snijd vervolgens de kipfilet in dunne reepjes en maak een marinade van zout, peper, en het sap van een halve limoen.
Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de kipreepjes toe en bak ze goudbruin en gaar in ongeveer 5-7 minuten. Haal van het vuur en zet apart.
Snijd ondertussen de avocado in dunne plakjes en besprenkel met een beetje limoensap om verkleuring te voorkomen. De ui en knoflook in snij je fijn en de tomaten in blokjes.
Doe de doperwten voor een paar minuten in kokend water en giet ze af.
Daarna is het tijd om de wraps te vullen. Verwarm de tortilla wraps volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Leg vervolgens op elke wrap een deel van de kip, avocado, tomaat, doperwten, groene asperges, rode ui, en knoflook.
Voeg naar smaak verse koriander toe en wat chilivlokken toe. Druppel er nog wat limoensap over en vouw de onderkant van de wrap omhoog, vouw dan de zijkanten naar binnen en rol stevig op.
Eet smakelijk!