Traybake met lamsrack en sperziebonen

Traybake met lamsrack en sperziebonen

Traybake met lamsrack en sperziebonen

Lamsrack is een luxe en mals stuk vlees dat afkomstig is van de ribben van een jong lam. Het heeft een delicate smaak en een sappige textuur, perfect voor speciale gelegenheden of feestelijke diners. Lamsrack kun je op verschillende manieren bereiden. Heel lekker is lamsvlees als het van de barbecue komt, maar je bereid het net zo makkelijk in de oven. En zeker met het gebruik van verse kruiden, is de smaak heerlijk!

Dit recept is een smaakvolle manier om een complete maaltijd op één bakplaat te bereiden. De lamsrack gaat samen met de aardappels en groenten op de bakplaat en je hebt een heerlijke én complete maaltijd.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

2 lamsracks

500 gram sperziebonen

500 gram aardappels

4 teentjes knoflook

1 rode ui

3 takjes rozemarijn

3 takjes tijm

5 el olijfolie

2 el paprikapoeder

Zout en peper naar smaak

 

Zo maak je de traybake met lamsrack en sperziebonen: 

Hak de kruiden – de knoflook, rozemarijn en tijm – fijn en meng met 3 eetlepels olijfolie. Snijd de rack tussen de de botten van elkaar los. Dep de lamsracks droog, en breng het vlees goed op smaak met peper en zout. Doe de lamsrack samen met de marinade in een schaal en laat het vlees minstens 15 minuten marineren.

Terwijl het vlees marineert, laat je de oven warm worden op 200°C en bereid je de groenten voor. Was de aardappels en sperziebonen. Snij vervolgens de aardappels in partjes (schil ze niet), dop de sperziebonen en snij ze door midden. Doe de aardappelpartjes in een schaal, doe er een eetlepel olijfolie bij, hussel alles door elkaar en bestrooi met paprikapoeder en zout. Roer nogmaals goed om. De rode ui snij je ook in partjes.

Leg de sperziebonen en rode uienpartjes op een bakplaat of gebruik een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Meng alles goed door elkaar zodat de groenten gelijkmatig bedekt zijn met de olie en kruiden. Verdeel de aardappelpartjes ook over de bakplaat.

Haal nu de lamsracks uit de kom en leg ze bovenop de groenten.

Zet de traybake in de voorverwarmde oven en bak gedurende 25-30 minuten, of tot het vlees gaar is en de groenten zacht en licht gebruind zijn. Als je van rosé lamsrack houdt, bak het dan korter; voor goed doorbakken lamsrack, bak het langer.

Haal de traybake uit de oven en laat het vlees een paar minuten rusten voordat je het aansnijdt.

Geniet van je heerlijke traybake met lamsrack, sperziebonen en aardappels!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Lamsrack
Lamsrack
23.95
Bekijk Product