Lamsstoofpot met voorjaarsgroenten

Lamsstoofpot met voorjaarsgroenten

Lamsstoofpot met voorjaarsgroenten

Zin in een heerlijke voorjaarsstoofpot? Probeer dan eens dit recept voor Lamsstoofpot met voorjaarsgroenten. Lamsvlees is een echte voorjaarsfavoriet en staat bekend om zijn malse textuur en verfijnde smaak. En in deze lichte lamsstoofpot met voorjaarsgroenten combineren we zacht gestoofd lamsvlees met de frisheid van doperwten en knapperige groene asperges. De toevoeging van witte wijn en verse kruiden zoals tijm en rozemarijn en een vleugje citroen geven de stoofpot een frisse twist.

Deze lamsstoofpot is een heerlijk stoofgerecht voor in de lente. Lekker met knapperig brood of een romige risotto.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

750 g lamsstoofvlees

2 el olijfolie

1 ui, fijngesnipperd

2 teentjes knoflook, fijngehakt

200 ml droge witte wijn

400 ml kippen- of groentebouillon

2 takjes tijm

2 takjes rozemarijn

2 laurierblaadjes

200 g groene asperges

150 g doperwten

Sap en rasp van 1 citroen

Peper en zout naar smaak

Handvol verse dille, grof gehakt

 

Zo maak je de Lamsstoofpot met voorjaarsgroenten:

Snij de teentjes knoflook en de ui fijn, de worteltjes in plakjes. Haal van de asperges de harde houtachtige uiteinden weg en snij de asperges vervolgens in stukken van 3-4 centimeter.

Daarna gaan we het lamsvlees aanbraden. Zet een braadpan op middelhoog vuur en verhit hierin de olijfolie. Bak het lamsvlees rondom bruin. Doe dat eventueel in porties zodat het vlees alle ruimte krijgt. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.

Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Blus het geheel af met de witte wijn en laat het geheel 2 tot 3 minuten koken zodat de alcohol kan verdampen. Haal eventuele aangekoekte stukjes met een spatel los van de bodem.

Voeg dan het lamsvlees weer toe, samen met de bouillon, en de kruiden tijm, rozemarijn en laurier. Breng het geheel aan de kook. Dan kan het vuur lager en laat je het ongeveer 1,5 uur zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.

Na 1,5 uur kun je de asperges toevoegen, laat die nog 10 minuten meekoken. Gebruik je diepvries doperwten, houd die dan even onder kokend water en voeg ze de laatste minuten toe aan de stoofpot.

Tot slot roer je het citroensap en de -rasp door de stoofpot en breng je het geheel op smaak met peper en zout. Serveer het geheel met brood, risotto, of met pommes duchesse. Garneer het stoofvlees met verse dille.

Geniet heerlijk tijdens de lente van deze Lamsstoofpot met voorjaarsgroenten.

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Lams stoofvlees
Lams stoofvlees
13.49
Bekijk Product