Typisch Frans BBQ-gerecht: brochettes!
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 26 jul 2023
-
1329views
Typisch Frans BBQ-gerecht: brochettes!
Wat zeker niet mag ontbreken op een Franse barbecue zijn brochettes. De Fransen maken de brochettes, oftewel spiesjes, met allerlei verschillende vleessoorten. Van rundvlees tot kip en van varken tot eend. Breng de Franse vakantievibes naar je bord met brochettes de bavette, de canard, de poulet ou de porc! Laat je inspireren met dit typisch Frans BBQ-gerecht: brochettes!
Brochettes de bavette
Nadat je de bavette in blokjes hebt gesneden, kun ze zo aan een spies rijgen. Voor extra smaak laat je het vlees eerst nog een uur marineren in een mengsel van olijfolie, sojasaus, balsamicoazijn, bruine suiker en lente ui. Rijg de blokjes aan een spies en wissel eventueel af met courgette of cherrytomaten.
Brochettes de canard
Eendenborst aan een spies. Bij ons in Nederland minder bekend, maar de Fransen zijn er dol op. Ze maken vaak een mengsel van honing, olijfolie en een beetje rozemarijn waarin ze de blokjes eendenborst laten marineren. Vervolgens kunnen de stukjes eendenborst aan een spies. De vetrand van de eendenborst zorgt voor een heerlijke smaak.
Brochettes de poulet
Spiesjes van kip zijn groot favoriet onder de Fransen doordat je eindeloos kunt variëren met kruiden. Vaak gebruiken ze olijfolie als basis voor de marinade - maar citroensap en yoghurt kan ook – en voegen daar kruiden aan toe, bijvoorbeeld Provençaalse kruiden.
Brochettes de porc
Varkensvlees is een veel gebruikt product om spiesjes van te maken. Eerst even marineren in een mengsel van olijfolie, balsamicoazijn, fijngesneden knoflook, verse kruiden zoals tijm, een beetje citroen en wat peper en zout en daarna aan de spies met stukjes ui of paprika.
Bon appetit!