Tournedos met spek en kruiden van de barbecue
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 23 mei 2024
-
180views
Tournedos met spek en kruiden van de barbecue
Een plaatje om te zien zijn deze ossenhaas tournedos met kruiden van de barbecue. Voor dit recept gebruikten we de mooiste ossenhaas, en sneden hieruit de tournedos, oftewel biefstuk van de haas. Deze steak van ossenhaas omwikkelden we vervolgens met spek en kruiden. Alles bij elkaar zorgt dit voor een prikkelende mix van smaken en texturen én het ziet er ook nog eens tof uit. Ideaal om met gasten van te genieten.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
750 gram ossenhaas
8 plakjes ontbijtspek of speklapjes
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
Slagerstouw om het geheel mee op te binden
Zo maak je de tournedos rolletjes uit de oven:
Bereid allereerst de barbecue voor en breng de temperatuur naar maximaal 220°C.
Daarna duiken we de keuken in. Snij de ossenhaas in 4 gelijke tournedos. Wikkel vervolgens 2 plakjes spek om elke tournedos en bind het geheel vast met slagerstouw.
Snij de takjes tijm en rozemarijn in stukjes en leg deze op de tournedos. Steek hier en daar een takje tussen het touw. Druppel er olijfolie over aan beide kanten en breng op smaak met peper en zout.
Wanneer de barbecue op temperatuur is, leg je de tournedos met de kruidenkant naar boven op de grill en gril ze ongeveer 3 minuten.
Draai de tournedos negentig graden en gril je ze rondom nog een paar minuten zodat er grillstrepen ontstaan tot er een kerntemperatuur tussen 48 en 52°Cis bereikt. De tournedos zijn dan nog medium rood. Controleer de temperatuur met een vleesthermometer.
Haal de tournedos van de grill en laat ze losjes afgedekt met aluminiumfolie ca. 5 minuten rusten.
Serveer de tournedos bijvoorbeeld met gegrilde groenten en Hasselback aardappeltjes.
Eet smakelijk!