Stoofpot
- Jager&Boer
- 3 dec 2024
-
951views
Gestoofde hazenbouten in bier
Gestoofde hazenbouten in bier
Ben je op zoek naar een klassiek wildgerecht voor de kerstdagen? Ga dan eens voor haas. Haas heeft een rijke, uitgesproken smaak die kenmerkend is voor wild. Het vlees is donkerder dan dat van gevogelte of rund en de ...
- Jager&Boer
- 7 okt 2024
-
1797views
Klassiek Engels stoofgerecht: cottage pie met rundergehakt
Klassiek Engels stoofgerecht: cottage pie met rundergehakt
Cottage pie is een traditionele ovenschotel uit Engeland die bestaat uit een laag gekruid gehakt met daarbovenop een laag romige aardappelpuree. Het vlees wordt samen met verschillende ...
- Jager&Boer
- 7 okt 2024
-
506views
Klassiek Italiaans stoofgerecht: ossobuco van kalfsschenkel
Klassiek Italiaans stoofgerecht: ossobuco van kalfsschenkel
Ossobuco is een traditioneel Italiaans gerecht uit de regio Lombardije en betekent letterlijk "bot met een gat", verwijzend naar het merg in het kalfsbot. Ossobuco wordt langzaam gestoofd ...
- Jager&Boer
- 7 okt 2024
-
231views
Klassiek Frans stoofgerecht: cassoulet met kippenbouten en varkenssaucijzen
Klassiek Frans stoofgerecht: cassoulet met kippenbouten en varkenssaucijzen
Cassoulet is een klassiek Frans stoofgerecht dat oorspronkelijk uit de regio's Languedoc en Toulouse komt. Het is een rijk en hartig gerecht, meestal gemaakt met witte ...
- Jager&Boer
- 17 sep 2024
-
2035views
Coq au vin van kippenbouten
Coq au vin van kippenbouten
Een heerlijk herfstgerecht met kippenbouten is coq au vin, een klassiek Frans gerecht waarbij kip langzaam gestoofd wordt in rode wijn met champignons, spekjes en uitjes. Coq au vin is ontstaan doordat de Fransen een ...
- Jager&Boer
- 17 sep 2024
-
493views
Linzenstoof met verse wild zwijn worst en herfstgroenten
Linzenstoof met verse wild zwijn worst en herfstgroenten
De herfst is begonnen. De tijd van het jaar waarin we weer heerlijke stoofschotels kunnen eten en wild ruim beschikbaar is. De smaken van de herfst combineren we in dit recept door een ...
- Jager&Boer
- 2 jul 2024
-
860views
Spareribs uit de dutch oven
Spareribs uit de dutch oven
Spareribs maken wij het liefst al grillend op de barbecue. Maar nu we Spareribs uit de dutch oven hebben gehad, hebben we er zeker een nieuwe favoriet bij! In twee uur waren de spareribs uit de ducht oven zo gaar, dat we ...
- Jager&Boer
- 14 mei 2024
-
2867views
Pulled pork uit de slowcooker
Pulled pork uit de slowcooker
Pulled pork is een geliefd Amerikaans gerecht, dat inmiddels ook in Nederland groot favoriet is. Voor pulled pork wordt het vlees van de nek of schouder van het varken gebruikt en door de langzame garing in aromatische ...
- Jager&Boer
- 20 apr 2024
-
990views
Voorjaarsstoof met reepoulet
Voorjaarsstoof met reepoulet
In het voorjaar begint het seizoen van de reebok; het jachtseizoen op het mannetjes ree. Het vlees van dit majestueuze dier is fijn van structuur en heeft een delicate smaak. Met zijn malsheid en subtiele wildsmaak kan ...
- Jager&Boer
- 26 jan 2024
-
846views
Oud-Hollandse klapstuk met hete bliksem
Oud-Hollandse klapstuk met hete bliksem
Klapstuk is afkomstig van de korte ribben van het rund, ook wel de klapribben genoemd. Het vlees is goed doorregen met musculair vet en bevat veel pezen. Het vlees is daardoor smaakvoller, maar ook wat taaier. ...