Stoofpot van hert
- Renska Katers
- Blog & Recepten
- 15 sep 2021
-
2612views
Stoofpot van hert
Edelhert heeft een milde wildsmaak, lijkt qua structuur op rundvlees en is dus vrij toegankelijk. Met hertenvlees kun je dan ook een overheerlijke stoofpot maken waar iedereen van smult!
Dit heb je nodig voor 6 personen:
5 tenen knoflook
100 g spek
250 g champignons
1 winterwortel
1 courgette
75 g boter
1 kg hertepoulet
2 glazen rode wijn
1 liter wildfond
bouquet garni van peterselie, tijm en laurier
200 ml slagroom
zeezout
versgemalen peper
Zo maak je stoofpot van hert:
Pel de knoflook en snijd het spek in reepjes. Maak de champignons schoon en snijd ze doormidden. Schrap de wortel, schil eventueel de courgette en snijd beide in blokjes.
Verhit 25 gram boter in een braadpan en bak hierin het hertenvlees rondom bruin, voeg de knoflook en het spek toe en bak ze even mee. Blus af met de rode wijn. Overgiet alles met de fond en leg het bouquet garni erin. Vul de vloeistof aan met zoveel water dat het vlees volledig onderstaat. Laat het ca. 2 uur op laag vuur stoven.
Verhit de overige 50 gram boter en bak hierin de champignons, de winterwortel en de courgette. Verwijder zodra het vlees gaar is het bouquet garni, schep de groenten door het vlees en breng op smaak met de slagroom, wat zeezout en versgemalen peper.
Heerlijk met rode kool of stoofpeertjes en zelfgemaakte aardappelpuree!
Geniet van stoofpot met hert!
Bron: Het Wild Kookboek, De beste recepten voor elk seizoen van Jacques Hermus.