Snelle ovenschotel met kalfssaucijzen
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 9 apr 2024
-
190views
Snelle ovenschotel met kalfssaucijzen
Snel klaar en toch lekker én voedzaam eten. Soms zijn de dagen zo druk, dan is er geen tijd (of energie) om nog uitgebreid in de keuken aan de slag te gaan. Een ovenschotel is dan ideaal. Het enige wat je hoeft te doen is de aardappels koken en de groente snijden. Dit kun je zelfs al van te voren doen, zodat je aan het einde van je volle dag, het geheel alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven.
In deze ovenschotel gebruiken we malse kalfssaucijzen. Kalfsvlees, dat afkomstig is van jonge runderen, staat bekend om zijn zachte textuur en subtiele smaak. Dit vlees, lichter van kleur dan dat van oudere runderen, varieert van bijna wit tot lichtroze, afhankelijk van het dieet en de levensomstandigheden van het kalf. Kalfsvlees biedt niet alleen een unieke smaakervaring maar is ook nog eens rijk aan eiwitten, vitaminen zoals B12 en B6, en mineralen zoals ijzer en zink. Zo is deze ovenschotel niet alleen heerlijk en snel klaar, maar is het ook nog eens een voedzame maaltijd.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
800 g aardappels
2 rode paprika's
2 rode uien
Een bosje verse peterselie
4 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
Zout en peper
Zo maak je de snelle ovenschotel met kalfssaucijzen:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken, dan kun je ook geschilde en gesneden aardappels kopen :) Kook de aardappels in 10 minuten in licht gezouten water voor, giet ze af en laat ze even uitdampen. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, want ze gaan nog in de oven.
Snij ondertussen de paprika in reepjes en de uien in partjes.
Meng de paprika- en knoflookpoeder samen met wat zout en peper in een schaaltje door elkaar. Doe hier de olijfolie bij tot je een marinade krijgt.
Doe vervolgens de aardappels samen met de rode paprika en de ui in een kom en giet hier de marinade overheen. Roer alles goed door elkaar heen.
Gebruik een grote ovenschaal en doe hierin het aardappel-groentemengsel. Leg de kalfssaucijzen de groenten.
Gaar de ovenschotel voor zo’n 30-35 minuten in de oven of tot de saucijzen gaar zijn en de groenten goudbruin en zacht.
Bestrooi de ovenschotel vlak voor het serveren met de vers gehakte peterselie.
Eet smakelijk!