Rillettes van gans
- Lisa Koers
- Blog & Recepten
- 5 nov 2019
-
645views
Rillettes van gans
Een rillettes is een soort pasta van draderig vlees met vet en reuzel. Langzaam en lang gegaard vlees, dat net als confit in de pot volledig wordt overgoten met braadvet. Te serveren met stokbrood als voorgerecht, als onderdeel van de hoofdmaaltijd of als lekkernij bij de borrel.
Dit heb je nodig:
1 liter ganzenvet
4 ganzenbouten
2 tenen knoflook
1 takje rozemarijn
5 jeneverbessen
5 takjes tijm
10 witte peperkorrels, gekneusd
2 laurierbladeren
2 el zout
2,5 dl witte wijn
Zo maak je rillettes van gans:
Zet het ganzenvet op halfhoog vuur. Doe er de knoflook, kruiden en witte wijn bij. Konfijt de ganzenbouten: door ze 4 a 5 uur tegen het kookpunt aan in het vet te laten liggen, wordt het vlees langzaam gaar. Let op dat het vet niet kookt, anders verliest de gans zijn structuur.
Haal het vlees uit de pan, veeg het vet er een beetje af. Pluk het vlees van de bouten en kneed het met de hand tot een gladde massa. Breng vervolgens op smaak met peper en zout en laat het geheel opstijven in de koelkast.
Lekker op toast.