Het Culinaire Wildseizoen is geopend! Nu alleen dit weekend 10% korting op al het wild!

Quiche met pulled deer

Quiche met pulled deer

Quiche met pulled deer

Een quiche is een veelzijdig gerecht waarmee je eindeloos kunt variëren. Wij maakten een versie die ideaal is voor wildliefhebbers, namelijk met pulled deer. Pulled deer is de wilde variant van de bekende pulled pork: heerlijk gekruid en gestoofd vlees dat na bereiden uit elkaar is getrokken. Alleen dan dus van hertenvlees. Deze versie van hartige taart met pulled hert geeft een unieke en luxe draai aan de klassieke quiche.

Het langzaam gegaarde en malse hertenvlees, gecombineerd met de hartige smaken van spek, champignons en romige Gruyère, maakt dit gerecht perfect voor een speciale gelegenheid of een gezellige herfstmaaltijd. De stevige, knapperige korst vormt een heerlijke basis voor de rijke vulling, terwijl het gebruik van tijm en knoflook een vleugje diepte en warmte toevoegt. En met dit recept maken we het je extra makkelijk, we gebruikten namelijk kant-en-klare pulled deer. Dit gestoofde hertenvlees hebben we al eerder bereid, dus je hoeft het alleen nog maar warm te maken en in je hartige taart te stoppen om zo je Quiche met pulled deer te maken. Ideaal!

 

Dit heb je nodig voor de quichebodem (of gebruik kant en klaar quichedeeg):

200 g bloem

100 g koude boter (in blokjes)

1 ei

Snufje zout

1-2 el koud water (optioneel, om het deeg samen te brengen)

 

Dit heb je nodig voor de vulling met pulled deer:

500 g pulled deer oftewel hertenstoofvlees

1 ui

2 teentjes knoflook

150 g champignons

1 el olijfolie

100 g gerookte spekreepjes

100 g geraspte Gruyère

3 eieren

200 ml slagroom

100 ml melk

1 tl tijm (vers of gedroogd)

Verse peterselie

 

Benodigdheden:

Quichevorm

Bakbonen/-parels/gedroogde peulvruchten

 

Zo maak je de quiche met pulled deer:

Begin met het maken van het deeg voor de quichebodem. Meng hiervoor de bloem met het zout in een kom. Doe hier de koude boter bij en wrijf het tussen je vingers zodat je een wat kruimelige structuur krijgt. Voeg het ei toe en meng het geheel tot een samenhangend deeg. Mocht het te droog zijn, voeg dan 1 of 2 eetlepels koud water toe.

Rol het deeg tot een bal en zet voor 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Haal het deeg uit de koelkast. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit. Bekleed de quichevorm met de lap deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak de bodem blind voor (met bakpapier en bakbonen/peulvruchten) gedurende 10 minuten. Verwijder de bakbonen en bakpapier, en bak nog 5 minuten.

 

Aan de slag met de vulling voor de quiche met pulled deer! Verhit in een koekenpan olijfolie en bak hierin de gerookte spekreepjes.

Snipper ondertussen de ui, hak de teentjes knoflook fijn en snij de champignons in plakjes. Voeg ze toe aan de pan met gerookte spekreepjes en bak tot ze zacht zijn.

Voeg daarna het vlees van pulled deer toe. Breng op smaak met peper en zout en wat tijm. Haal de pan van het vuur.

Doe de eieren in een schaal en klop ze los. Voeg de slagroom, melk, snufje zout en peper toe en roer goed door.

Verdeel vervolgens het pulled deer mengsel gelijkmatig over de voorgebakken quichebodem. Strooi de geraspte kaas over het hertenvlees en giet tot slot het eimengsel over de vulling.

Doe daarna de quiche in de oven en bak hem voor zo’n 30-35 minuten in de oven op 180°C, of tot de bovenkant goudbruin is en de vulling stevig aanvoelt.

Haal de quiche uit de oven en laat hem een paar minuten afkoelen. Garneer met wat verse peterselie en serveel : Laat de quiche een paar minuten afkoelen. Garneer eventueel met verse peterselie en serveer warm.

 

Geniet lekker van je heerlijke quiche met pulled deer die perfect is voor een herfstachtige maaltijd of bij feestelijke gelegenheid. Misschien een idee voor Thanksgiving of Kerst? Eet smakelijk!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Gerookte spekreepjes
Gerookte spekreepjes
3.90 4.33
Bekijk Product
Pulled Deer - Edelhert
Pulled Deer - Edelhert
11.66 12.95
Bekijk Product