Pittige aardappelpartjes

Pittige aardappelpartjes

Pittige aardappelpartjes

Deze pittige aardappelpartjes zijn ideaal als bijgerecht. Ze gaan goed samen met heerlijke kippenvleugeltjes, een lekker gekruid worstje, een mooie biefstuk of spareribs. Eigenlijk kunnen deze hot potato wedges overal bij!

 

Dit heb je nodig:

4 (biologische) aardappelen

2 el olijfolie

1 tl zout

1/2 tl zwarte peper

1 tl gemalen komijn

1/2 tl paprikapoeder

1/4 tl cayennepeper

Verse peterselie

 

Zo maak je de pittige aardappelpartjes:

Verwarm allereerst de oven voor op 200°C.

Was de aardappelen grondig en snijd ze in partjes. We laten de schil eraan voor extra textuur en smaak.

Meng in een schaaltje de olijfolie, het zout, peper, komijnzaad, paparikapoeder en cayennepeper tot een geheel.

Doe de aardappelpartjes in een grote kom en doe het oliekruidenmengsel erbij.

Meng alles goed zodat de aardappelpartjes gelijkmatig bedekt zijn met de kruiden en olie.

Als de oven op temperatuur is, kunnen de aardappelpartjes in de oven. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zorg dat de partjes niet op elkaar liggen.

Bak de aardappelpartjes in ongeveer 25-30 minuten gaar, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Keer halverwege de baktijd de aardappelpartjes om, zodat ze gelijkmatig gaar worden.

Garneer met verse peterselie voor een extra smaak en kleur en serveer de pittige aardappelpartjes bij jouw favoriete vleesgerecht.

Eet smakelijk!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!