Overheerlijk broodje edelhertenbiefstuk met uienchutney
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 26 sep 2022
-
205views
Overheerlijk broodje edelhertenbiefstuk met uienchutney
Een broodje warm vlees wordt extra bijzonder met een biefstuk van edelhert, vlees dat rechtstreeks afkomstig is van de Veluwe. Deze edelherten hebben vrij rondgelopen en zijn het schoolvoorbeeld van hoe scharrelvlees er in onze ogen uit zou moeten zien. Dieren die zorgen voor hun eigen eten, opgroeien in hun natuurlijke omgeving, zonder inmenging van mensen. Een echt puur natuur product! De broodjes hertenbiefstuk top je af met je zelfgemaakte chutney van rode uien.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
4 pistoletjes of andere broodjes
8 rode uien
40 ml water
75 ml rode wijn
25 gr bruine suiker
25 ml rode wijnazijn
1 zakje gemengde sla
4 el (zure) mayonaise
Grof zeezout
Peper
Olijfolie
Zorg dat de edelhertbiefstuk op kamertemperatuur is door ze een uur van te voren uit de koelkast te halen.
Begin eerst met de uienchutney. Zo maak je die:
Dit is misschien wel het meest lastige onderdeel van het hele recept. De rode uien snijden! Dit kan zorgen voor de nodige tranen ;-) Pel ze, en snij ze in halve ringen.
Verwarm in een pan een scheutje olijfolie en voeg hier de uien, water, rode wijn, bruine suiker en de rode wijnazijn aan toe. Breng aan de kook en laat het geheel voor zo’n 40 minuten zachtjes pruttelen. Blijf roeren en zorg dat het geheel niet aanbrand.
Als je bijna klaar bent met de chutney, bereid je de biefstukken van edelhert.
De edelhertbiefstuk bereid je zo:
Dep het vlees droog met keukenpapier.
Verhit een klont boter in een koekenpan en zorg dat de pan goed heet wordt. Zorg dat de edelhertenbiefstukken genoeg ruimte hebben.
Bak de edelhertbiefstukken in 5-7 minuten rosé, keer ze halverwege.
Haal de edelhertbiefstukken uit de pan en laat ze in aluminiumfolie op een (warm) bord rusten.
De broodjes:
Snijd de broodjes open en besmeer ze met de mayonaise. Verdeel de sla hier overheen.
Haal de biefstukken uit het folie en snijd ze in dunne reepjes. Drapeer ze over de broodjes met sla.
Tot slot garneer je de broodjes biefstuk met de uienchutney, grof zeezout en wat peper.
Geniet van je broodje edelhertenbiefstuk met uienchutney! Lekker met een herfstbokje erbij.