Ovenschotel met varkenssaucijzen, doperwten en paprika
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 1 jun 2023
-
226views
Ovenschotel met varkenssaucijzen, doperwten en paprika
Deze ovenschotel met varkenssaucijzen en doperwten is een heerlijk gerecht dat perfect gegeten kan worden in de lente en zomer. Lekker fris door de knapperige doperwten en toch romig van smaak door de puree en natuurlijk de heerlijke varkenssaucijzen.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
1 kg iets kruimige aardappelen
50 gr boter
1 rode ui
1 rode paprika
300 gr diepvries tuinerwten
2 el bloem
200 ml kookroom
100 ml water
2 el mosterd
Peper en zout
Zo maak je de ovenschotel met varkenssaucijzen:
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook ze in een pan met water en een beetje zout in 15-20 minuten gaar.
Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Doe de tuinerwten in een vergiet en spoel er heet water overheen om ze te ontdooien.
Verhit een klont boter in een braadpan en bak hierin de varkenssaucijzen rondom bruin. Haal de varkenssaucijzen uit de pan en bak vervolgens de ui en de paprika in dezelfde pan een paar minuten aan. Voeg de bloem en 25 gram boter toe en laat kort garen. Blijf goed roeren.
Voeg vervolgens 125 ml kookroom, het water, de mosterd en rozemarijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Snij de varkenssaucijzen in plakjes en doe ze samen met de doperwten in de pan erbij. Roer alles goed door elkaar.
Giet vervolgens de aardappelen af en stamp ze met de overige kookroom tot een mooie puree. Breng op smaak met peper en zout.
Doe het mengsel van varkenssaucijzen en doperwten in een ovenschaal en verdeel hier de aardappelpuree overheen. Strooi nog een klein beetje rozemarijn over de ovenschotel en bak het geheel in ongeveer 40 minuten gaar in de oven. Eet smakelijk!