Oosterse stoof met lamsvlees en zoete aardappel
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 10 okt 2022
-
1282views
Oosterse stoof met lamsvlees en zoete aardappel
Wij Hollanders denken bij stoofvlees al snel aan de zwaardere stoofpotten met wild of rundvlees, heerlijk verwarmend en een typisch gerecht voor de herfst of winter. Je kunt echter ook heerlijke stoofpotten maken met lichter vlees, bijvoorbeeld met lam. In het Midden-Oosten, maar ook in Azië wordt lamsvlees veelvuldig gebruikt voor het bereiden van stoofpotten. Met dit recept maak je een heerlijk Oosterse stoofpot van lamsvlees. Natuurlijk gebruikten wij daarvoor ons biologische lamsstoofvlees. Overheerlijke magere stukjes stoofvlees gesneden van de lamsbout.
Dit heb je nodig:
500 gr biologisch lamsstoofvlees
1 blik tomatenblokjes
2 zoete aardappels
1 rode paprika
200 g kikkererwten
75 g gedroogde abrikozen
300 ml groentebouillon
3 el honing
1 ui
1 teentje knoflook
1 cm gember
1 limoen
3 tl Vadouvan kruiden van Jonnie Boer
3 el Olijfolie
Zo maak je de Oosterse stoof met lamsvlees en zoete aardappel:
Maak een marinade van de Vadouvan, 2 el olijfolie en het sap van een halve limoen. Snijd de knoflook fijn en rasp de gember. Meng de marinade samen met de knoflook, gember en het lamsvlees en laat dit vervolgens een half uur marineren in de koelkast.
Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Snijd de paprika in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snipper de ui.
Verhit 1 el olijfolie in een braadpan en bak hierin de ui glazig. Voeg het vlees toe en bak kort aan.
Voeg de tomatenblokjes, de kikkererwten, de bouillon en de honing toe. Laat het geheel een uur stoven op een laag vuur en met de deksel op de pan.
Snij de abrikozen in vieren. Voeg ze samen met de zoete aardappel toe aan het stoofvlees. Laat het geheel nog 45 minuten op een laag vuur pruttelen.
Serveer met couscous of brood.
Eet smakelijk!