Oosterse komkommersalade

Oosterse komkommersalade

Oosterse komkommersalade

 

Deze oosterse komkommersalade is ideaal bij een zomerse barbecue. Lekker als bijgerecht bij Japanse kipspiesjes zoals tsukune of yakitori, maar ook bij een broodje Iberico burger met teriyakisaus. Dit bijgerecht staat snel op tafel, helemaal lekker is het als hij een paar uur in de koelkast heeft kunnen staan.

 

Dit heb je nodig:

1 komkommer

1 rode peper

1 teen knoflook

1 limoen

1 el vissaus

Verse koriander

2 handjes pinda’s

1 el sesamzaadjes

 

Zo maak je de oosterse komkommersalade:

Halveer de rode peper en afhankelijk van of je een scherpe salade wilt, kun je de zaadlijsten en zaadjes verwijderen.

Snij de knoflook fijn en meng die samen met de rode peper, de vissaus en het sap van de limoen.

Vervolgens halveer je de komkommer en daarna in dikke schijven.

De koriander hak je grof.

Meng in een schaal de komkommer, koriander, pinda’s, sesamzaadjes en het mengsel van knoflook, rode peper, vissaus en limoen. Zet weg tot het tijd is om ervan te genieten.

Eet smakelijk!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!