Moinkballs
- Lisa Koers
- Blog & Recepten
- 13 jun 2020
-
35views
Een echte klassieker onder de barbecue snacks!
Heerlijk eenvoudig en snel te bereiden.
Ingrediënten (voor zo’n 30 balletjes)
- 300 gram gerookt ontbijtspek
- BBQ saus
- 750 gram rundergehakt
- 40 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 1 ei losgeklopt
- 60 gram gekruid paneermeel
- 3 theelepels knoflook fijngehakt
- 1 theelepel zwarte peper versgemalen
- 2 eetlepels met Rub naar keuze
Meng alle ingrediënten (behalve de BBQ saus en spek) door elkaar en draai hier balletjes van die net iets kleiner zijn dan een golfbal.
Bestrooi de balletjes rondom met je BBQ rub, en wikkel er een half plakje ontbijtspek omheen.
Maak de BBQ klaar voor indirect grillen (110-120 graden) en leg de balletjes erop. Check na ongeveer een half uur de kerntemperatuur met een thermometer. Wanneer de balletjes een temperatuur hebben van 60˚C bestrijk je de balletje met de BBQ saus. Wanneer ze de kern 70˚C heeft bereikt zijn ze klaar om op te eten!