Malse haasbiefstuk
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 25 apr 2022
-
408views
Malse haasbiefstuk
Heb je zin in een heerlijk mals biefstukje? Dan is een haasbiefstuk, ofwel biefstuk van de haas van het rund, echt iets voor jou! Haasbiefstuk is de meest malse, sappige en magere biefstuksoort die we kennen en wordt ook wel Tournedos, Châteaubriand of Ossenhaas genoemd.
Met dit eenvoudige recept zet je snel een heerlijke haasbiefstuk op tafel.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
2 haasbiefstukken Blonde d'Aquitaine
125 gr champignons
50 gr spekblokjes
1 ui
Olie
Boter
Zout
Peper
Zo maak je de meest malse haasbiefstuk:
Haal de haasbiefstuk van Blonde d'Aquitaine op tijd uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
Boen de champignons schoon met een borsteltje of stukje keukenpapier en snij ze in plakjes. Snij de ui in dunne ringen.
Verhit vervolgens een deel van de boter, een flinke klont, in de pan en bak hierin de spekblokjes. Voeg de champignons toe en bak ze tot ze bijna droog zijn. Voeg tot slot de ui toe en bak alles gaar.
Bestrooi de haasbiefstukken aan beide kanten eerst met zout en daarna met peper. Laat het even intrekken en verwarm ondertussen in een koekenpan een ruime hoeveelheid boter, samen met een eetlepel olie.
Als de pan goed heet is, bak je beide haasbiefstukjes 1 minuut aan beide kanten. Draai het vuur lager. Wil je een medium biefstuk, bak dan de haasbiefstukjes nog 3-4 minuten aan beide kanten en haal ze uit de pan. Leg ze op een bord om te rusten.
Heerlijk met aardappeltjes uit de oven.
Eet smakelijk!