Linzenstoof met verse wild zwijn worst en herfstgroenten
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 17 sep 2024
-
331views
Linzenstoof met verse wild zwijn worst en herfstgroenten
De herfst is begonnen. De tijd van het jaar waarin we weer heerlijke stoofschotels kunnen eten en wild ruim beschikbaar is. De smaken van de herfst combineren we in dit recept door een heerlijke stoofschotel te maken van linzen, andere herfstgroenten en verse worst van wild zwijn. Deze Linzenstoof met verse wild zwijn worst en herfstgroenten is een ware traktatie voor het hele gezin, perfect voor de koelere dagen. Makkelijk te bereiden en boordevol smaak. Laat je verwarmen door deze hartige en smaakvolle creatie.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
200 g groene of bruine linzen
2 winterpenen
1 pastinaak
1 kleine pompoen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 prei
1 stengel bleekselderij
1 blik tomatenblokjes (400g)
500 ml kippenbouillon
1 tl tijm
1 tl rozemarijn
2 el olijfolie
Zout en peper
Verse peterselie
Zo maak je de linzenstoof met wild zwijn worst en herfstgroenten:
Spoel de linzen af onder koud water en laat ze uitlekken.
Dan gaan we aan de slag met het snijden van de groenten. Snijd de winterpenen, de pastinaak en de pompoen in kleine blokjes. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn, de prei in ringen en de bleekselderij in kleine stukjes.
Als alles gesneden is verhit je 1 eetlepel olijfolie in een grote pan. Het liefst een braadpan. Voeg de ui, knoflook, prei en bleekselderij toe en bak zo’n 5 minuten tot ze zacht zijn. Daarna kunnen de wortel, pastinaak en pompoen erbij en bak je het geheel nog eens 5 minuten.
Voeg daarna de tomatenblokjes en kippenbouillon toe. Roer de linzen, tijm en rozemarijn erdoor en eventueel naar smaak peper en zout.
Breng het geheel aan de kook, verlaag het vuur en laat een half uur sudderen tot de linzen en groenten gaar zijn.
Ondertussen verhit je in een koekenpan een beetje olijfolie en braad je de verse worst van wild zwijn worsten rondom bruin. Haal uit de pan en houd warm.
Als alles gaar is, schep je de linzenstoofpot op borden of in kommen, snijd je de wild zwijn worst in stukken en leg ze bovenop de linzenstoofpot. Garneer met gehakte verse peterselie.
Deze combinatie van linzen en herfstgroenten met verse wild zwijn worst maakt een voedzame en hartverwarmende maaltijd, perfect voor de koelere herfstdagen. Geniet ervan!