Lamsrack met chimichurri
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 16 mrt 2022
-
478views
Lamsrack met chimichurri
Biologisch lamsvlees is een van de beste producten van de Nederlandse groene weiden. De lammeren genieten dagelijks van een grote variatie aan gras, planten en kruiden. En dat proef je terug in de smaak die heerlijk zacht is. En met dit recept maak je de lamsrack op zijn lekkerst klaar! En wist je dat het lamsvlees van Jager&Boer biologisch is en het 3-sterren Beter Leven Keurmerk heeft? Dat is optimaal genieten!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
2 lamsrack
20 g verse Italiaanse kruiden (bijv. oregano en rozemarijn)
2 tenen knoflook
30 g gezouten roomboter
½ kleine rode ui
15 g verse platte peterselie
3 el rodewijnazijn
6 el extra vierge olijfolie
1 tl paprikapoeder
½ tl chilivlokken
Zo maak je de lamsrack met chimichurri:
Verwarm eerst de oven voor op 220 °C. Snijd de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en de helft van de knoflook fijn en meng door de boter. Dep de lamsracks droog met keukenpapier en verdeel het botermengsel erover. Bestrooi met peper.
Steek de vleesthermometer in het midden van 1 van de lamsracks en zorg ervoor dat je het bot niet raakt. Leg de lamsracks op bakpapier op een bakplaat, of natuurlijk op de BBQ, en rooster het vlees in ca. 25 min. medium rare, met een kerntemperatuur van 58 °C. Neem het vlees uit de oven en laat losjes afgedekt 15 min. rusten.
Maak ondertussen de chimichurri. Snipper de rode ui, snijd de peterselie en de blaadjes oregano fijn. Gebruik naar eigen inzicht andere kruiden zoals basilicum, salie en tijm. Meng de ui, oregano, ⅔ van de peterselie, azijn, olie, paprikapoeder en chilivlokken in een kommetje en pers de rest van de knoflook erboven uit. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de lamsracks met krieltjes uit de oven, de chimichurri en een frisse salade of, onze favoriete combi; met Hollandse asperges!
Geniet van de lamsrack met chimichurri!