Kruidige lamskebab met granaatappelsalade

Kruidige lamskebab met granaatappelsalade

Kruidige lamskebab met granaatappelsalade

Een heerlijk gerecht voor de lente, maar zeker ook voor de rest van het jaar, is deze Kruidige lamskebab met granaatappelsalade. Lamsvlees is in deze tijd van het jaar op z’n malst is en brengen we nog verder op smaak met heerlijke kruiden als komijn en knoflook. Heerlijk fris met de salade van granaatappelpitjes.

Lamskebab is een typisch gerecht uit het Midden-Oosten. Het sappige lamsgehakt wordt gekruid, vervolgens om een spies gekneed en tot slot gegrild. Deze kruidige lamskebab is ideaal voor een zomerse barbecue, maar ook voor een doordeweekse maaltijd, want het staat lekker snel op tafel.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

Voor de lamskebab

500 g lamsgehakt

2 teentjes knoflook

1 tl komijnpoeder

1 tl paprikapoeder

0,5 tl chilipoeder

0,5 tl kaneel

1 tl zout

0,5 tl zwarte peper

2 lente-uitjes

2 el verse peterselie

1 el olijfolie

8 houten of metalen spiesen

 

Voor de granaatappelsalade

1 granaatappel

1 komkommer

1 tomaat

1 rode ui

1 handvol verse munt

1 handvol verse peterselie

2 el citroensap

2 el olijfolie

Zout en peper naar smaak

 

Zo maak je de Kruidige lamskebab met granaatappelsalade:

Allereerst de spiesen. Gebruik je houten spiesen, week deze dan eerst 30 minuten in water, bijvoorbeeld door ze in een hoog glas met water te zetten of in een ovenschaal gevuld met water te leggen. Zo voorkom je dat ze verbranden bij het grillen.

Terwijl de spiesen liggen te weken gaan we aan de slag met de lamskebab. Hak de teentjes knoflook en de peterselie fijn en snij de lente-uitjes in ringen.

Meng in een kom het lamsgehakt met knoflook, komijn, paprikapoeder, chilipoeder, kaneel, zout, peper, lente-ui, peterselie en olijfolie. Kneed alles goed door elkaar en laat het gehaktmengsel voor 15 minuten tot een kwartier rusten in de koelkast. Daarna kun je makkelijker de kebab vormen.

Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties en vorm ze een voor een rondom de spiesen tot een langwerpige kebab.

Verhit de grillpan (of gebruik de barbecue!).

Bestrijk de kebab met een beetje olie en grill ze in 8-10 minuten gaar, keer ze regelmatig.

Voor de salade halen we eerst de granaatappelpitjes uit de granaatappel. Snij de komkommer en de tomaat in kleine blokjes, snipper de rode ui, ha de munt en de peterselie.

Meng vervolgens de granaatappelpitjes met de komkommer, tomaat, rode ui, munt en peterselie in een kom. Besprenkel het geheel met de citroensap en olijfolie, breng op smaak met zout en peper.

Serveer de lamskebab met de frisse granaatappelsalade en eventueel met flatbread, rijst en een frisse yoghurt-muntsaus zoals we in het recept met de lamskoteletjes doen.

 

Geniet heerlijk van de Kruidige lamskebab met granaatappelsalade!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Lamsgehakt DutchMerino
Lamsgehakt DutchMerino
12.48
Bekijk Product