Kalfslever met ui, spek en appel
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 7 jan 2022
-
1370views
Kalfslever met ui, spek en appel
Een overheerlijk en simpel gerecht met 1 van onze favoriete "vergeten vlees"-soorten, de lever. Veel mensen weten niet goed hoe je orgaanvlees moet bereiden en durven het niet goed te proberen, maar met dit recept voor kalfslever met ui, spek en appel zit je helemaal goed. Je tovert namelijk een heerlijk verwarmend gerecht met pure smaken op tafel.
Dit heb je nodig:
600 g kalfslever in dunne plakjes
300 g gerookte spekreepjes
40 g boter
3 uien
1 appel
50 ml water
100 ml rode wijn
1 el azijn
zout en peper
Eventueel: allesbinder (indien nodig) en champignons
Zo maak je kalfslever met ui, spek en appel:
Bestrooi de lever met peper en zout.
Verhit ondertussen in een koekenpan de boter en bak hierin de lever plakjes aan beide kanten bruin.
Wanneer de lever in de pan ligt, hak je ondertussen de ui en augurk in kleine stukjes.
Haal de lever uit de pan. Doe de uien en spekjes in de pan en laat deze licht kleuren.
Snijd ondertussen de plakjes lever in stukken en doe de lever met het water en azijn in de pan bij de uien en spekjes en laat het vocht al roerend langzaam verdampen. Voeg hier de wijn en de appel aan toe en laat dit geheel 10 minuten zacht stoven.
Strooi eventueel de allesbinder (maizena) erbij wanneer je het geheel wat droger wilt houden en de saus wilt laten indikken.
Lekker om te serveren met knapperige spruitjes en gebakken aardappelen.
Geniet van kalfslever met ui, spek en appel! Eet smakelijk!