Kaassoep met rundergehakt en stokbrood
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 1 jun 2023
-
171views
Kaassoep met rundergehakt en stokbrood
Een warme kom romige kaassoep met een verrukkelijke mix van prei en hartig rundergehakt. Deze heerlijke maaltijdsoep is de ultieme combinatie van comfort en smaak. Lekker gemakkelijk te bereiden en toch een heerlijke smaaksensatie die je zintuigen zullen prikkelen. De romige kaas smelt in je mond, terwijl de prei zorgt voor een subtiele smaak. Het rundergehakt zorgt voor een wat stevige structuur, waardoor elke lepel een genot is om te proeven. Perfect om je op te warmen op de iets koudere avonden of gewoon wanneer je zin hebt in een heerlijke maaltijdsoep.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
500 gram rundergehakt
1,5 liter runderbouillon
2 preien
1 gele ui
200 gr smeerkaas
250 ml slagroom
2 tl kerrie
1 Stokbrood
Lente-ui
Peper en zout
Zo maak je de kaassoep met rundergehakt:
Verwarm een braad- of hapjespan en doe daar een scheut olijfolie in. Bak het gehakt rul en breng op smaak met een beetje peper en zout. Schep het gehakt uit de pan en zet apart.
Snij de prei in ringen en was het in een vergiet om eventueel zand te verwijderen. Snipper de ui. Verhit een klein beetje olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui en prei. Voeg de kerrie toe en roer het geheel nog even kort door.
Voeg vervolgens de runderbouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel nog 15 minuten sudderen. Pureer het geheel met de staafmixer tot een romige soep.
Roer de smeerkaas en slagroom erdoorheen en laat het nog 20 minuten op een laag vuur pruttelen. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Voeg de laatste 5 minuten het gehakt toe.
Snij de lente-ui in ringetjes, verdeel de soep over de kommen en garneer met de lente ui. Lekker met stokbrood. Eet smakelijk!