Kaas ui burger in rode linzen wrap
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 1 jun 2023
-
20views
Kaas ui burger in rode linzen wrap
Bunless burgers zijn helemaal hot. Lekkere vleesburgers maar dan zónder broodje. Ideaal als je wat wilt minderen met koolhydraten of glutenvrij moet eten. Wij maakten onze eigen variant van deze bunless burger en gebruikten linzenwraps en ijsbergsla om de burger in te verpakken. We kozen voor kaas ui burgers, favoriet onder onze klanten. En dat snappen we wel, de kaas ui burgers zijn lekker sappig en van zichzelf al zo heerlijk dat ze eigenlijk maar weinig nodig hebben.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
150 gr rode linzen
350 ml water
100 gram wortel julienne
2 tomaten
Takjes munt
1 krop ijsbergsla
Je favoriete saus
Peper en zout
1 zak nacho’s
2 vellen bakpapier
Zo maak je de kip ui burger met rode linzen wrap:
Deze maaltijd heeft wat voorbereidingstijd nodig. Laat de linzen 4 uur van te voren weken in water.
Pureer daarna de linzen met een snufje zout en een beetje olijfolie in een keukenmachine of met de staafmixer tot een beslag.
Verhit in een koekenpan een beetje olijfolie en maak hierin een wrap van het linzenbeslag. Keer met een scherp mes de wrap voorzichtig om. Mocht het niet lukken om de wraps heel te houden, dan zijn ze alsnog erg lekker om straks op de burgers te leggen.
Bak ondertussen de kaas ui burgers in een braadpan met een beetje olijfolie in zo’n 15 minuten rondom gaar. Snij de tomaten in schijfjes en de blaadjes van de munt in kleine reepjes.
Knip de bakpapier in twee helften. Beleg elk stukje bakpapier met wrap en leg hier een blad ijsbergsla op. Vervolgens een burger, dan schijfjes tomaat, wat wortel julienne en wat stukjes munt. De burgers zijn al zo smaakvol van zichzelf dat ze verder weinig nodig hebben, maar natuurlijk kun je je favoriete (bbq)saus of mayonaise toevoegen. Sluit af met nog een blad sla en vouw het bakpapier dicht.
Serveer er nacho’s bij en geniet van deze heerlijke bunless burgers.
Eet smakelijk!