Hertengehaktballen met spruitenstamppot
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 24 okt 2022
-
432views
Hertengehaktballen met spruitenstamppot
Waarschijnlijk heb je weleens gehaktballen van rundvlees of varkensvlees gegeten en wellicht ook van kipgehakt. Maar probeerde je ook al eens gehaktballen van hertengehakt? Het is misschien minder voor de hand liggend, maar een echte aanrader. Door zijn typische wildsmaak zijn deze gehaktballen bijzonder verrassend en helemaal passend bij de tijd van het jaar. Lekker als hapje bij de borrel, maar ook heerlijk met een typische herfststamppot. Probeer zeker eens dit recept voor hertengehaktballen met spruitenstamppot
Dit heb je nodig voor 4 personen:
500 gr hertengehakt
1 ei
3 el paneermeel
1 ui
1 teen knoflook
1-2 takjes dille
2 el mosterd
Peper
Zout
Boter
Voor de stamppot:
500 gr spruiten
1 kg aardappelen
50 ml melk
30 gr geraspte kaas
Boter
Zo maak je de hertengehaktballen met spruitenstamppot:
We gaan als eerste aan de slag met het maken van de hertengehaktballen. Snij de ui en de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook een paar minuten aan. Haal uit de pan en laat afkoelen. Hak de dille fijn.
Doe het hertengehakt, het ei, de paneermeel, de afgekoelde ui en knoflook, de dille en de mosterd in een kom. Voeg wat peper en zout toe. Kneed het geheel goed door elkaar en draai er vervolgens gehaktballen van. Zet de gehaktballen een half uur in de koelkast.
Maak ondertussen de stamppot. Schil de aardappelen en maak de spruiten schoon. Kook de aardappelen in water met wat zout in zo’n 20 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de spruiten toe.
Giet het geheel af, voeg een klont boter, de melk en de geraspte kaas toe en stamp tot een smeuïg geheel.
Verhit ondertussen in een pan een klont boter en een scheutje olijfolie. Bak hierin de gehaktballen om en om gaar. Gebruik geen vork om de hertengehaktballen te keren, maar bijvoorbeeld twee lepels.
Serveer de hertengehaktballen met de spruitenstamppot. Wil je het helemaal afmaken, voeg dan uitgebakken spekreepjes toe.
Eet smakelijk!