Hertenbiefstuksalade met peer en blauwe kaas

Hertenbiefstuksalade met peer en blauwe kaas

Hertenbiefstuksalade met peer en blauwe kaas

Wist je dat de typische wildsmaak van hertenbiefstuk heel goed samengaat met de pittige smaak van blauwe kaas? Met de frisse zoetheid van peer en de ietwat bittere walnoten zorgt dat voor een hele mooie rijke salade. Je kunt deze Hertenbiefstuksalade met peer en blauwe kaas prima serveren bij een diner, maar ook als lunch.

In deze salade gebruiken we biefstuk van edelhert. Edelhert staat bekend om zijn malse en rijke smaak en is een prachtig puur en duurzaam product. Deze hertenbiefstukken zijn afkomstig van edelherten die in de vrije natuur hebben geleefd, namelijk in de Veluwse bossen. Geen gekweekt vlees dus, maar een echt natuurproduct en dat proef je terug in zijn uitzonderlijke kwaliteit.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

4 hertenbiefstukken

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel roomboter

150 g gemengde sla

2 rijpe peren

100 g blauwe kaas

50 g walnoten

1 kleine rode ui

3 el mayonaise

3 el extra vierge olijfolie

1 el witte wijnazijn

1 tl Dijonmosterd

1 tl honing

Zout en peper

 

Zo maak je de hertenbiefstuksalade met peer en blauwe kaas:

Haal de hertenbiefstuk ongeveer 30 minuten voor het bakken uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Bestrooi de biefstukken aan beide zijden met zout en peper.

Was de peer, verwijder het klokhuis en snij in dunne plakken. Snipper de ui.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Bak de biefstukken 2 tot 3 minuten aan elke kant. Voeg vlak voor het einde de roomboter toe en bedruip de biefstukken ermee. Laat het vlees na het bakken 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Maak ondertussen de dressing door in een schaaltje de mayonaise, extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, Dijonmosterd en honing te mengen. Roer goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Gril in een pan zonder boter de peer aan beide kanten. Rooster eventueel in een droge koekenpan de walnoten.

Verdeel de gemengde sla over vier borden en verdeel hier overheen de plakjes peer, verkruimelde blauwe kaas, rode ui en walnoten over de sla.

Snijd de hertenbiefstukken in dunne plakjes en leg deze boven op de salade. Besprenkel de salade met de dressing.

Heerlijk met een sneetje geroosterd brood of een glas rode wijn. Eet smakelijk!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Biefstuk Edelhert
Biefstuk Edelhert
8.99 9.99
Bekijk Product