Heerlijke Hongaarse Goulash
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 12 okt 2021
-
1687views
Heerlijke Hongaarse Goulash
Goulash is een heerlijk Hongaars stoofgerecht, van oorsprong ontstaan bij de runderherders en dus bereid met rundvlees (Het zou evt ook kunnen met varken).
Dit heb je nodig voor 2 á 3 personen:
-
500 g riblappen (gesneden in blokjes)
-
1.5 uien, gesnipperd
-
2 teentjes knoflook (in stukjes)
-
0,5 winterpeen, in kleine stukjes
-
0,25 rode peper, gehakt, zonder zaad
-
250 gram tomaten in stukjes
-
2 paprika’s in reepjes
-
1 el paprikapoeder
-
1 gedroogde oregano
-
1 laurierblaadjes
-
0.5 theelepel karwijzaad
-
1 runderbouillon blokjes
-
+/- 125 ml water
-
Paar takjes peterselie in stukjes gehakt
-
Olie of boter om te bakken
-
Zout en peper
Zo maak je de heerlijke Hongaarse Goulash
Bak in een mooi grote braadpan het vlees rondom bruin. Voeg vervolgens de uien, knoflook, winterpeen en de rode peper toe en bak dit mee. Roer daarna de paprikapoeder, oregano en karwijzaad er door en bak dit ook even mee. Doe daarna de tomaten, bouillonblokjes en laurierblaadjes erbij. Roer het geheel goed door elkaar en voeg het water toe tot alles onder staat. In dit geval zal dit ongeveer 125 ml water zijn, als dit iets meer of minder is, is dat niet erg. Laat alles op een heel laag vuurtje minimaal 2 á 2.5 uur stoven. Eventueel langer stoven kan ook ,maar zorg er dan wel even voor dat je af en toe het mengsel even roert en water toevoegt als het nodig is. Voeg de paprika reepjes toe als het vlees nog ongeveer 15/20 minuten nodig heeft om goed gaar te worden. Serveer de goulash met rijst en aardappelpuree.
Geniet van de heerlijke Hongaarse Goulash!