Hazenpeper
- Lisa Koers
- Blog & Recepten
- 5 nov 2019
-
1767views
Hazenpeper
De herfst en winter vragen om heerlijke warme stoofpotten voor een gezellige avond aan tafel. Hazenpeper is een eeuwenoud recept dat hier heel goed van pas komt. Heerlijk langzaam gegaard vlees, met de geur van kruiden. Niets lekkerders dan dat op koude dagen!
Hazenvlees heeft een uitgesproken, krachtige smaak die vaak wordt omschreven als “wild” en licht kruidig. Het heeft een lichte, natuurlijke zoetheid, vooral wanneer het dier jong is. Omdat hazenvlees rijk en intens is, wordt het vaak gecombineerd met stevige smaken zoals rode wijn, bessen, paddenstoelen of kruidige specerijen om het evenwicht in een gerecht te bewaren. Het wordt traditioneel geserveerd in herfst- en wintergerechten, zoals stoofschotels of ragouts, zoals wij ook in dit recept doen.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
4 el roomboter
olijfolie
2 el bloem
3 dl wildfond
scheut witte of rode wijn
2 tenen knoflook
4 takjes tijm
zwarte en witte peper
1 laurierblad
2 kruidnagels
peper en zout
scheutje room
2 takjes peterselie
rode peperkorrels
Zo maak je hazenpeper:
Verhit olijfolie en boter in een pan en voeg de hazenbout poulet toe.
Bestrooi met bloem en roer door. Voeg wildfond toe en roer glad. Voeg de knoflook, tijm, peperkorrels, laurier en kruidnagels toe. Scheut witte of rode wijn erbij. Dek af met aluminiumfolie, doe er een deksel op en laat minstens 2 uur stoven op 145C.
Maak af met wat room en breng op smaak met peper en zout. Garneer de hazenbout poulet met peterselie en rode peperkorrels.
Serveer met aardappelpuree of -gratin en bijv. rode kool of spruitjes.
Bron: Wild, het beste scharrelvlees komt van de jager van Ronald Timmermans.