Gildehoen kippendijen met knoflook en wijn op Spaanse wijze
- Lisa Koers
- Blog & Recepten
- 6 aug 2021
-
268views
Gildehoen kippendijen met knoflook en wijn op Spaanse wijze
Vandaag maken we onze favoriete Spaanse variant, heerlijke Gildehoen Kippendijen met knoflook en een scheutje witte wijn, lekker als tapas bij de borrel of in combinatie met bijvoorbeeld rijst als avondmaaltijd.
Gildehoen kippendijen is één van onze meest verkochte kipproducten, dit komt natuurlijk omdat de Gildehoen een duurzaam stukje pluimvee vlees is voor de consument die bewust voor beter voedsel kiest. Gildehoen is een puur product; gezond, zeer smaakvol en volledig antibioticavrij kippenvlees. Maar niet te vergeten, kip is echt een enorm veelzijdig product wat gemakkelijk te bereiden is!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
Gildehoen kippendijen ongeveer 600 gram
1 eetlepel olijfolie
Peper
Zout
Verse peterselie
Citroensap, 2 eetlepels
Spaanse witte wijn, een scheutje
4 knoflook teentjes
Paprikapoeder, 2 eetlepel
Zo maak je Gildehoen kippendijen met knoflook en wijn op Spaanse wijze:
Snijd de Gildehoen kippendijen in stukjes
Snijd de peterselie
Meng het zout, peper, olijfolie, paprikapoeder, citroensap en de wijn
Verwijder het velletje van de knolook en pers de knoflook teentjes door de mix
Meng alles tot één geheel
Dek het af en zet het in de koelkast, laat het geheel voor tenminste 4 uur marineren, dan trekken al die smaken er lekker in.
Als het zover is, verhit je een beetje olijfolie en bak je de Gildehoen kippendijen in ongeveer 10 minuten gaar.
Geniet van Gildehoen kippenijden met knoflook en wijn op Spaanse wijze!