Gestoofde runderschenkel

Gestoofde runderschenkel

Gestoofde runderschenkel

Runderschenkel is een platte schijf afkomstig uit de poot van een rund. De schenkel met bot en merg is ideaal voor in de soep, om bouillon van te trekken of om te verwerken in een stoofgerecht. Met dit recept zet je heerlijke gestoofde runderschenkels op tafel.

 

Wat heb je nodig voor 4 pers:

4 runderschenkels

3 el bloem

1 blikje tomatenpuree (70 g)

1,5 el Zwolsche Stoofkruiden (Euroma)

1 pot zoetzure zilveruitjes uitgelekt (340 g)

500 ml runderbouillon

300 g witte rijst

4 kropjes baby romaine sla

2 el fijngesneden peterselie

25 g boter

4 el olijfolie

 

Zo maak je gestoofde runderschenkel:

Bestrooi de schenkels met peper en zout, haal ze door de bloem en bak ze vervolgens aan beide kanten mooi bruin. Neem ze uit de pan en bak in dezelfde pan de tomatenpuree en de stoofkruiden 1 minuutje. Voeg hierna de zilveruitjes toe en de bouillon. Breng aan de kook en laat het vlees 2 uur zachtjes stoven met deksel op de pan.

Kook nu de rijst, snijd de sla in kwarten en bestrijk de snijvlakken met olie. Grill hierna de sla 1-2 minuten op het snijvlak.

Neem de deksel van de pan met vlees en laat het vocht nog iets inkoken. Verdeel de schenkels met stoofvocht over 4 borden en bestrooi met peterselie. Heerlijk met de gegrilde sla en rijst!

Geniet van de gestoofde runderschenkel!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Kalfsschenkel
Kalfsschenkel
10.24
Bekijk Product
Lamsschenkel DutchMerino
Lamsschenkel DutchMerino
8.37
Bekijk Product