Gestoofde runderschenkel
- Renska Katers
- Blog & Recepten
- 2 feb 2022
-
1194views
Gestoofde runderschenkel
Runderschenkel is een platte schijf afkomstig uit de poot van een rund. De schenkel met bot en merg is ideaal voor in de soep, om bouillon van te trekken of om te verwerken in een stoofgerecht. Met dit recept zet je heerlijke gestoofde runderschenkels op tafel.
Wat heb je nodig voor 4 pers:
4 runderschenkels
3 el bloem
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1,5 el Zwolsche Stoofkruiden (Euroma)
1 pot zoetzure zilveruitjes uitgelekt (340 g)
500 ml runderbouillon
300 g witte rijst
4 kropjes baby romaine sla
2 el fijngesneden peterselie
25 g boter
4 el olijfolie
Zo maak je gestoofde runderschenkel:
Bestrooi de schenkels met peper en zout, haal ze door de bloem en bak ze vervolgens aan beide kanten mooi bruin. Neem ze uit de pan en bak in dezelfde pan de tomatenpuree en de stoofkruiden 1 minuutje. Voeg hierna de zilveruitjes toe en de bouillon. Breng aan de kook en laat het vlees 2 uur zachtjes stoven met deksel op de pan.
Kook nu de rijst, snijd de sla in kwarten en bestrijk de snijvlakken met olie. Grill hierna de sla 1-2 minuten op het snijvlak.
Neem de deksel van de pan met vlees en laat het vocht nog iets inkoken. Verdeel de schenkels met stoofvocht over 4 borden en bestrooi met peterselie. Heerlijk met de gegrilde sla en rijst!
Geniet van de gestoofde runderschenkel!