Gebraden hazenbout low & slow
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 2 dec 2021
-
8588views
Gebraden hazenbout low & slow
Haas is de klassieker die we vooral in het najaar en met name tijdens de feestdagen op tafel zien. Het jachtseizoen voor het haas (jagers spreken altijd van het haas) is geopend van 15 oktober t/m 31 december. Het haas is een algemene wildsoort in Nederland, die in sommige regio’s in hoge dichtheden voorkomt, vooral in de veenweidegebieden van Midden- en West-Nederland (bron Jagersvereniging).
Er zijn meerdere manieren om hazenbout te maken, maar één van onze favorieten is gebraden hazenbout, 'low & slow' bereid uit de oven. Hazenvlees heeft een bijzondere en krachtige wildsmaak. Dit komt vooral doordat ze zich in de natuur te goed doen aan wilde kruiden en gewassen. Daarom is hazenbout wat ideaal om langzaam te garen.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
200 g Roomboter
1 el zwarte peperkorrels
1 el jeneverbessen
5 laurierbladeren
125 ml rode wijn
Zo maak je gebraden hazenbout low & slow:
Schroei de bouten eerst in de bakpan rondom dicht en verwarm de oven ondertussen voor op 150/160 graden Celsius.
Als de bouten mooi bruin zijn en de oven warm is, leg je de bouten in een braadslee. Giet er water bij tot de bouten half onder water staan. Voeg de rode wijn, jeneverbessen, peperkorrels en laurierbladeren.
Laat dit 3 uur sudderen tot het vlees van het bot valt.
Lekkere winterse groenten zoals wortel of zoete aardappel passen er goed bij!
Geniet van gebraden hazenbout low & slow!