Frisse varkenshaassalade met spinazie, appel, cranberry en walnoten
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 13 jan 2025
-
5views
Frisse varkenshaassalade met spinazie, appel, cranberry en walnoten
Op zoek naar een lichte en gezonde maaltijd boordevol smaak? Deze varkenshaassalade combineert de sappigheid van malse varkenshaas met de frisheid van spinazie en appel. De zoete touch van cranberry’s en de knapperigheid van walnoten maken het gerecht helemaal af. Perfect als voedzame lunch of lichte avondmaaltijd. Snel, eenvoudig en onweerstaanbaar lekker!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
400 g varkenshaas
200 g verse spinazie
1 grote appel (bijvoorbeeld Granny Smith of Fuji)
50 g gedroogde cranberry's
50 g walnoten, grof gehakt
50 g feta of geitenkaas (optioneel)
4 el olijfolie
1 el appelciderazijn
1 tl honing
1 tl mosterd
Peper en zout
Zo maak je de frisse varkenshaassalade met spinazie, appel, cranberry en walnoten:
Kruid de varkenshaas met peper en zout.
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar, keer regelmatig. Laat daarna 5 minuten rusten, snijd daarna in dunne plakjes.
Was de spinazie grondig en laat goed uitlekken.
Snijd de appel in dunne partjes of blokjes (laat de schil eraan voor extra kleur en textuur) en rooster de walnoten kort in een droge koekenpan.
Voor de dressing meng je in een kom de rest van de olijfolie, appelciderazijn, honing en mosterd. Breng alles op smaak met peper en zout.
Dan is het tijd om de salade samen te stellen. Verdeel de spinazie over de borden en voeg de appel, cranberry’s en walnoten toe. Hier bovenop leg je de plakjes varkenshaas. Verkruimel eventueel de feta of geitenkaas over de salade.
Besprenkel tot slot de salade met de dressing.
Serveer direct en geniet!