Fondue Bourguignonne

Fondue Bourguignonne

Fondue Bourguignonne

Na een lange dag op de besneeuwde pistes is er niets gezelliger dan samen rond de tafel te zitten en te genieten van een warme, smaakvolle fondue. Terwijl de kou buiten nog aanhoudt en de sneeuwvlokken zachtjes neerdalen, brengt Fondue Bourguignonne warmte, gezelligheid en lekker eten samen in één maaltijd.

Dit traditionele Zwitserse gerecht is perfect voor een sfeervolle avond met familie en vrienden. In plaats van kaasfondue dompel je bij deze variant malse stukjes vlees in gloeiendhete olie, waardoor ze heerlijk krokant en sappig worden. Geserveerd met smaakvolle sausjes, knapperig stokbrood en een goed glas rode wijn, is het de ultieme manier om een dag in de bergen af te sluiten.

Dus trek je skischoenen uit, schuif aan bij de tafel en geniet van een échte winterse klassieker! Natuurlijk kun je dit ook maken vanuit je keuken thuis ;)

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

Vlees (ongeveer 200-250 g per persoon):

 

Sausjes & dips:

  • Knoflooksaus
  • Mosterdsaus
  • Barbecuesaus
  • Cocktailsaus
  • Tartaarsaus

 

Bijgerechten

  • Stokbrood met kruidenboter
  • Gemengde salade
  • Gekruide aardappeltjes of frietjes

 

En verder

  • 1 liter arachideolie of zonnebloemolie
  • 1 takje tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblad

 

Zo maak je de Fondue Bourguignonne:

Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2-3 cm en dep het droog met keukenpapier.

Bewaar het vlees afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Plet het knoflookteentje.

Giet de olie in een fonduepan.

Daarna breng je de olie op smaak door het geplette knoflookteentje, de tijm en het laurierblad toe te voegen aan de olie.

Verwarm de olie op het fornuis tot ongeveer 180°C (niet laten roken!). Plaats daarna de fonduepan op de brander op tafel.

Iedereen kan nu stukjes vlees aan een fonduevork prikken en in de hete olie bakken tot de gewenste garing. Lekker met allerlei verschillende sausjes en bijgerechten.

Vergeet niet te genieten van een goed glas rode wijn, zoals een Bourgogne of Merlot.

Eet smakelijk!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Entrecôte Blonde d'Aquitaine
Entrecôte Blonde d'Aquitaine
9.86 10.95
Bekijk Product
Ossenhaas Blonde d'Aquitaine
Ossenhaas Blonde d'Aquitaine
19.99
Bekijk Product
Rosbief Blonde d'Aquitaine
Rosbief Blonde d'Aquitaine
12.15 13.50
Bekijk Product
Kipfilet Gildehoen
Kipfilet Gildehoen
8.01 8.90
Bekijk Product

Gerelateerde berichten & recepten