Voor bij de borrel: wild zwijn gehaktballetjes
- Jager&Boer
- Feestdagen
- 2 dec 2024
-
17views
Voor bij de borrel: wild zwijn gehaktballetjes
Voor wie dol is op wild en iets lekkers zoekt voor bij de borrel: wild zwijn gehaktballetjes. Dit is echt het perfecte borrelhapje. Met een rijke smaak, kruidige specerijen en een heerlijke sappigheid zijn deze ambachtelijke gehaktballen een smaakvolle blikvanger op jouw borreltafel. Snel, eenvoudig en onweerstaanbaar lekker – ideaal voor de feestdagen!
Dit heb je nodig voor ongeveer 20 wild zwijn gehaktballetjes:
500 g wild zwijn gehakt
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 ei
3 el paneermeel
1 tl mosterd
1 tl gedroogde tijm
1 tl rozemarijn
1/2 tl gerookte paprikapoeder
1/4 tl nootmuskaat
Zout en peper naar smaak
2 el olijfolie
1 el cranberrysaus of vijgenjam
Tapasprikkers of cocktailprikkers
Zo maak je de wild zwijn gehaktballetjes voor bij de borrel:
Snipper de sjalot fijn en hak de knoflook en rozemarijn fijn. Meng het wild zwijn gehakt in een kom met de sjalot, knoflook, ei, paneermeel, mosterd, tijm, rozemarijn, paprikapoeder en nootmuskaat. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de cranberrysaus of vijgenjam toe voor een subtiele zoetheid.
Kneed het geheel goed door elkaar tot een samenhangend mengsel.
Maak vervolgens je handen licht vochtig en rol kleine balletjes ter grootte van een walnoot.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wild zwijn gehaktballetjes in 8-10 minuten rondom goudbruin en gaar. Draai ze regelmatig om met twee lepels.
Als de wild zwijn gehaktballetjes gaar zijn, leg je ze op een schaal.
Serveer met prikkers en een dipsaus, zoals cranberrysaus, mosterd of truffelmayonaise.
Tip: Deze gehaktballen zijn ook heerlijk om te maken in de oven. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze op 180 °C gedurende 15-20 minuten. Draai ze halverwege om voor een gelijkmatige garing.
Eet smakelijk!