Een perfect gegrilde t-bone steak van de barbecue

Een perfect gegrilde t-bone steak van de barbecue

Een perfect gegrilde t-bone steak van de barbecue

Wil je indruk maken op je gasten tijdens een barbecue? Probeer dan dit heerlijke recept voor een perfect gegrilde t-bone steak van de barbecue. Met een marinade van olijfolie, knoflook en verse kruiden, en enkele eenvoudige grilltips, zorg je ervoor dat je steak sappig en vol van smaak is.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 T-bone steaks

2 el olijfolie

2 teentjes knoflook

1 tl grof zeezout

1 tl versgemalen zwarte peper

1 el verse rozemarijn

1 el verse tijm

1 citroen

Boter

 

Zo maak je de t-bone steaks:

Begin met het tijdig uit de koelkast halen van de t-bone steaks. Haal ze minstens 30 minuten voor het grillen uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Dep de steaks droog met keukenpapier.

Daarna gaan we aan de slag met het maken van de marinade. Hak de tijm en rozemarijn fijn en meng het in een kom met de olijfolie, knoflook, zeezout en zwarte peper.

Wrijf de steaks aan beide kanten royaal in met dit mengsel en laat ze dan ongeveer 15-30 minuten marineren.

Ondertussen zorg je dat de barbecue goed heet is. We gaan de steaks grillen op zo’n 250°C.

Als de barbecue op temperatuur is en de t-bone steaks de tijd hebben gehad om te marineren kunnen ze de barbecue op. Gril het vlees een paar minuten en draai hem dan een kwartslag om hem nog een minuut of 2 te grillen. Zo krijg je een mooi ruitpatroon op je vlees. Draai het vlees om en herhaal dit voor de andere zijde.

Bij een kerntemperatuur van 52-54°C is je steak medium-rare, 54-60°C voor medium gebakken.

Haal de steaks van de barbecue en leg ze op een snijplank. Dek de steaks losjes af met aluminiumfolie en laat ze 5-10 minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich goed verdelen door het vlees.

Snijd de steak in plakjes tegen de draad in. Serveer met een schijfje citroen en een klontje boter bovenop voor extra smaak.

Eet smakelijk!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Jager&Boer Premium Olijfolie Extra Virgin
Jager&Boer Premium Olijfolie Extra Virgin
10.95
Bekijk Product
T-bone steak Blonde d'Aquitaine
T-bone steak Blonde d'Aquitaine
19.98
Bekijk Product