Duif met doperwtjes
- Lisa Koers
- Blog & Recepten
- 5 nov 2019
-
121views
Duif met doperwtjes
Houtduif heeft met zijn delicate en verfijnde smaak een minder uitgesproken wild-smaak dan ander wild, maar is wel rijker en intenser dan kip. Het vlees van de duif is donker, mals, en sappig, met een licht nootachtige ondertoon en een subtiele, aardse smaak. Sommige mensen vergelijken het met eend, maar dan iets milder en minder vet. Duif is zeer geschikt om even te braden in de koekenpan en erg lekker met een fijne selectie aan groenten erbij.
Dit heb je nodig:
4 duiven
60 g boter
2 dl droge witte wijn
500 g erwten
1 sjalotje in ringen
1 dl room
peper en zout
1 bosje peterselie
Granaatappelpitjes
Sap van een halve citroen
Zo maak je duif met doperwtjes:
Braad de duiven aan in de boter. Zorg ervoor dat de boutjes onderop in de pan liggen. Braad het borstvlees rosé. De boutjes kunnen wat langer, snijd ze eventueel los.
Voeg de wijn toe en laat zachtjes stoven.
Kook de erwten met weinig zout beetgaar. Fruit vervolgens het sjalotje in wat boter en voeg de erwten toe. Maak af met granaatappelpitjes en peterselie.
Haal de duiven uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie. Schenk de room bij het braadvocht en laat inkoken. Voeg naar smaak peper en zout toe en maak het geheel af met wat citroensap.
Lekker om te serveren met een aardappel gekookt in de schil.
Bron: Wild, het beste scharrelvlees komt van de jager van Ronald Timmermans.