Duif met doperwtjes

Duif met doperwtjes

Duif met doperwtjes

Houtduif heeft met zijn delicate en verfijnde smaak een minder uitgesproken wild-smaak dan ander wild, maar is wel rijker en intenser dan kip. Het vlees van de duif is donker, mals, en sappig, met een licht nootachtige ondertoon en een subtiele, aardse smaak. Sommige mensen vergelijken het met eend, maar dan iets milder en minder vet. Duif is zeer geschikt om even te braden in de koekenpan en erg lekker met een fijne selectie aan groenten erbij.

 

Dit heb je nodig:

4 duiven

60 g boter

2 dl droge witte wijn

500 g erwten

1 sjalotje in ringen

1 dl room

peper en zout

1 bosje peterselie

Granaatappelpitjes

Sap van een halve citroen

 

Zo maak je duif met doperwtjes:

Braad de duiven aan in de boter. Zorg ervoor dat de boutjes onderop in de pan liggen. Braad het borstvlees rosé. De boutjes kunnen wat langer, snijd ze eventueel los. 

Voeg de wijn toe en laat zachtjes stoven.

Kook de erwten met weinig zout beetgaar. Fruit vervolgens het sjalotje in wat boter en voeg de erwten toe. Maak af met granaatappelpitjes en peterselie.

Haal de duiven uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie. Schenk de room bij het braadvocht en laat inkoken. Voeg naar smaak peper en zout toe en maak het geheel af met wat citroensap.

Lekker om te serveren met een aardappel gekookt in de schil.

 

Bron: Wild, het beste scharrelvlees komt van de jager van Ronald Timmermans.

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Houtduif
Houtduif
8.75
Bekijk Product