Broodje worst met in bier gemarineerde uien
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 5 aug 2024
-
504views
Broodje worst met in bier gemarineerde uien
Zeg je Duitsland, dan zeg je bier en braadworst! En die twee hebben we gecombineerd in één gerecht, namelijk voor een broodje worst met in bier gemarineerd uien. Dit recept biedt een heerlijke combinatie van smaken door de hartige varkenssaucijs en de zoete, rijke smaak van de in bier gemarineerde uien. Wij gebruikten varkenssaucijsjes, maar experimenteer zeker eens met bijvoorbeeld een wildworstje.
Het lekkerste is om de worst te grillen op de barbecue voor extra smaak, maar je kunt de worstjes ook gewoon in de pan bereiden. Zo kun je met elk weerstype genieten van een heerlijk broodje worst!
Dit heb je nodig voor een broodje worst met in bier gemarineerde uien:
4 broodjes
2 grote uien
250 ml bier
1 el boter
1 el suiker
1 el balsamicoazijn
1 tl gedroogde tijm
1 el olijfolie
Zout en peper
Extra toppings:
Mosterd
Mayonaise
Rucola of andere sla
Augurken
Zo maak je een broodje worst met in bier gemarineerde uien:
We beginnen met het maken van de uien. Pel de uien en snij ze in ringen. Doe de ringen in een kom en schenk daar het bier bij. Laat de uien minstens een half uur marineren, maar hiervoor geldt: hoe langer je de uien marineert, hoe intenser de smaak zal zijn.
Afhankelijk van of je de worstjes op de barbecue of in de pan wilt bereiden, kun je nu de barbecue voorbereiden.
We gaan verder met de uien. Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de suiker toe en roer tot het begint te karamelliseren. Haal de gemarineerde uien uit de schaal, maar bewaar de marinade. Doe de gemarineerde uien in de pan en bak ze tot ze zacht en goudbruin zijn, ongeveer zo’n 10 tot 15 minuten.
Daarna voeg je de overgebleven biermarinade, balsamicoazijn, tijm, zout en peper toe. Laat het geheel zo’n 10 tot 15 minuten sudderen totdat de vloeistof grotendeels is verdampt en de uien mooi gekaramelliseerd zijn.
Bak de varkenssaucijzen in de pan of op de barbecue bruin en gaar.
Snijd de broodjes open en leg ze met de snijkant naar beneden in de pan waarin de saucijzen zijn gebakken of op de gril. Laat ze even opwarmen en een beetje krokant worden, ongeveer 2-3 minuten.
Dan is het tijd om het broodje te vullen. Besmeer de binnenkant van de broodjes met mosterd en/of mayonaise. Leg er een varkenssaucijs op en schep er een goede hoeveelheid gemarineerde uien bovenop. Eventueel kun je nog wat sla of augurken toevoegen. Geniet van je heerlijke broodje worst met in bier gemarineerde uien!