Broodje wild zwijn bratwurst met sauerkraut
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 17 feb 2025
-
53views

Broodje wild zwijn bratwurst met sauerkraut
Lange dagen buiten op de piste en tussendoor even een heerlijk broodje braadworst wegdrukken. Lekker toch?! Een broodje bratwurst met sauerkraut is dé ultieme wintersportmaaltijd. Lekker, vult goed, snel klaar en weer door!
Wij maakten dit heerlijke broodje zelf, want waarom niet er ook thuis van genieten? Dit Broodje wild zwijn bratwurst met sauerkraut combineert de robuuste smaak van wild zwijn met de frisse zuren van zuurkool en augurkjes, afgemaakt met een pittige mosterdkick.
Of je nu in een berghut zit met uitzicht op besneeuwde toppen of thuis de après-ski sfeer wilt nabootsen, dit broodje brengt je direct in winterse sferen. Trek je skisokken aan en duik de keuken in!
Dit heb je nodig voor 4 broodjes:
4 broodjes
300 g zuurkool
1 ui
2 teentjes knoflook
100 ml witte wijn of appelsap
1 el boter
1 tl karwijzaad
1 laurierblaadje
4 augurkjes, in dunne plakjes
2 el grove mosterd
1 el honing
Zout en peper naar smaak
1 el olie
Zo maak je een Broodje wild zwijn bratwurst met sauerkraut:
Laat de zuurkool uitlekken, snij de ui in ringen, de knoflook fijn en de augurkjes in dunne plakjes.
Smelt de boter in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn en voeg dan de zuurkool toe. Roer het geheel goed door.
Schenk de witte wijn of appelsap erbij en voeg het karwijzaad, laurierblad, zout en peper toe.
Laat de zuurkool 15-20 minuten zachtjes sudderen. Braad ondertussen de wild zwijn braadworsten.
Verhit hiervoor de olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de wild zwijn braadworsten in ongeveer 10 minuten rondom goudbruin en gaar. Haal uit de pan en laat even rusten tot ook de zuurkool klaar is.
Bereid de broodjes voor. Snij ze open en bak ze eventueel kort in een droge pan als je ze iets warm en knisperig wilt.
Besmeer de onderste helft van elk broodje met grove mosterd en honing.
Leg er een flinke schep warme zuurkool op.
Snijd de bratwurst in de lengte doormidden en leg hem op de zuurkool.
Verdeel de plakjes augurk erover en leg de bovenkant van het broodje erop.
Lekker met een koud Duits witbier, zoete aardappelfrietjes of een frisse aardappelsalade.
Guten Appetit!