Black Angus burgers met whisky maple siroop
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 27 feb 2024
-
679views
Black Angus burgers met whisky maple siroop: een typisch Schotse burger
Black Angus is een runderras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Schotland. Deze runderen staan bekend om hun opvallende zwarte kleur en, minstens net zo belangrijk, uitzonderlijke vleeskwaliteit. Hun vlees is mals, sappige en goed gemarmerd, wat een rijke smaak oplevert. Niet zo gek dat het vlees van het Black Angus ras favoriet is onder fijnproevers en chef-koks.
Tijd voor een ode aan deze Schotse runderen! We maakten een eenvoudige, maar super lekkere burger met als bijzondere toevoeging een whisky maple siroop. Met de robuuste smaak van Black Angus vlees, doordrenkt met de zoete verleiding van de whisky maple siroop, waan je je even in de mistige hooglanden van Schotland.
Dit heb je nodig voor de Black Angus burgers:
4 hamburgerbroodjes
4 plakjes cheddarkaas
1 rode ui, in ringen
2 tomaten, in plakjes
100 g botersla
Zout en peper naar smaak
Dit heb je nodig voor de whisky maple siroop:
25 ml whisky
50 ml ahornsiroop
30 g bruine suiker
2 el ketchup
2 el sojasaus
1 teentje knoflook, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
Zo maak je de Schotse Black Angus burgers met whisky maple siroop:
Begin met het maken van de whisky maple siroop. Gebruik een kleine sauspan en combineer alle ingrediënten voor de saus. Breng aan de kook en laat het sudderen op laag vuur tot de saus is ingedikt, ongeveer 15 minuten. Blijf af en toe roeren. Haal van het vuur en zet opzij.
Dan gaan we aan de slag met de burgers. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de hamburgers aan elke kant ongeveer 4-5 minuten, of tot ze de gewenste gaarheid hebben bereikt. Leg de plakjes cheddarkaas op de hamburgers en laat ze smelten.
Snijd ondertussen de hamburgerbroodjes doormidden en rooster ze lichtjes in een broodrooster of in een pan.
Daarna is het tijd om de burger te bouwen! Leg een plakje tomaat op de onderste helft van elk broodje, gevolgd door een paar plakjes rode ui en wat sla. Leg de gebakken hamburgers met cheddar kaas erop. Drizzle wat van de whisky maple saus over elke burger. Eventueel kun je als extra toevoeging plakjes gebakken spek erop doen.
Plaats de bovenste helft van de broodjes op de hamburgers en serveer de Black Angus whisky maple burgers direct. Serveer met extra saus aan de kant voor dipping. Geniet van je heerlijke Black Angus whisky maple burgers! Heerlijk met vers gebakken friet.