Bavette op de barbecue bereid je zo!
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 6 jun 2023
-
141views
Bavette op de barbecue bereid je zo
met behulp van dit stap-voor-stap kookfilmpje maak je er een gegarandeerd succes van!
Een bavette steak, ook wel flank steak genoemd, is een prachtig stukje vlees van het dikste gedeelte van de vang van de koe. Misschien ken je het ook wel als vanglap of vinkelap. En hoewel het wordt geschaard onder 'vergeten vlees' neemt de bavette een enorme vlucht. De bavette is erg populair. En terecht als je het ons vraagt. Bavette heeft een sterke rundvleessmaak en is heerlijk mals en sappig. Het heeft niet al te lang op de bbq nodig waardoor het geen uren kost om van dit prachtige stuk vlees te kunnen genieten. Steek de bbq maar aan!
Dit heb je nodig voor de bavette:
1 kg bavette
50 gr Szechuan peper
2 el knoflookpoeder
30 gr zwarte peper
2 el zeezoutflakes
1 steranijs
Dit heb je nodig voor de 'Roze vlam in de pan chimmichuri':
1 rode ui
4 teentjes knoflook
2 spaanse pepers
3 takjes verse koriander
2 el zeezoutflakes
2 el roze peper